• Головна
  • Новини
  • У Римі триває виставка, присвячена 20-річчю виходу УГКЦ із підпілля...

У Римі триває виставка, присвячена 20-річчю виходу УГКЦ із підпілля

15.02.2013, 10:03
У Римі триває виставка, присвячена 20-річчю виходу УГКЦ із підпілля - фото 1
Ця виставка базується на матеріалах – споминах очевидців та активних учасників підпілля, фотографіях, що їх протягом 20 років збирав Інститут історії Церкви Українського католицького університету.

Релігійне товариство “Свята Софія” та Інститут святого Климента Папи Українського католицького університету запрошують відвідати виставку “До світла Воскресіння крізь терни катакомб”, присвячену 20-річчю виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля, повідомляє офіційний сайт УГКЦ в Італії.

Ця виставка базується на матеріалах – споминах очевидців та активних учасників підпілля, фотографіях, що їх протягом 20 років збирав Інститут історії Церкви Українського католицького університету. Виставка охоплює 1939-1991 рр. і поділяється на три періоди: насильницьку ліквідацію, підпілля і легалізацію УГКЦ у 1989 р.

виставка.JPG

Виставка складається з 20 тематичних банерів, які розповідають про численні життєві історії представників греко-католицького кліру, чернецтва та мирянства, і в кожній з них відображена неповторна людська доля. У книгарні собору Святої Софії можна придбати книжку про цю виставку.

Виставка триватиме до кінця березня 2013 року.