• Головна
  • Новини
  • «Церква духовно підтримує мігранта на чужині», – апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії...

«Церква духовно підтримує мігранта на чужині», – апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії

28.06.2012, 10:30
«Церква духовно підтримує мігранта на чужині», – апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії - фото 1
Найпершою причиною того, що люди мігрують з України є те, що якщо людина не може тут заробити достатньо коштів на утримання дітей, на їх освіту, не може збудувати власної оселі, то, очевидно, що вона шукатиме кращих можливостей за кордоном.

Гліб_Лончина__інт.jpg«Найпершою причиною того, що люди мігрують з України є те, що якщо людина не може тут заробити достатньо коштів на утримання дітей, на їх освіту, не може збудувати власної оселі, то, очевидно, що вона шукатиме кращих можливостей за кордоном. Крім того, ми не вміємо шанувати своїх. Хоч це прикро визнавати, але із людьми поводяться тут недобре, а часом і жорстоко», - про це сказав владика Гліб (Лончина), Апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії в інтерв’ю для міграційного порталу УГКЦ «Навігатор».

На переконання Владики Гліба, на Заході є пошана до людини і її праці, тому людина не почувається там пригніченою, приниженою. «Якщо ми не вміємо шанувати власних братів і сестер, то не дивуймося, що вони від нас втікають», - зауважив у розмові він. На питання про те як  церковна спільнота може допомогти мігрантові адаптуватися до нових умов життя, владика відповів те, що Церква духовно підтримує мігранта на чужині, щоб він не забув свою віру, традицію. «А в особистому житті допомагає пристосовуватися до нових обставин. З допомогою Церкви створюється оточення, в якому люди можуть збиратися і почуватися  вільними», - додав він.

Крім того, Владика Гліб поділився своїми враженнями від перших відвідин України. Так, коли він у 1984-му році, як турист, приїхав сюди, то для нього було прикрим  усвідомлювати те, що український народ не був на той час вільним. «Коли я прогулювався вулицями українських міст, то не бачив усмішки на обличчі людей. Це була тодішня дійсність, і я приймав це. Коли Україна стала незалежною країною, то, звичайно, багато змінилося і з’явилася можливість розвиватися, як Церкві, так і народу»,- додав він.

Нагадаємо, що міграційний портал «Навігатор» створений з ініціативи Комісії УГКЦ у справах мігрантів. Портал "Навігатор" буде цікавим мігрантам, їхнім родинам, друзям і родичам, а також тим, хто  зіштовхнувся у той чи інший спосіб із наслідками міграції. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.