• Головна
  • Новини
  • З нагоди участі у Міжнародному Євхаристійному конгресі Патріарх Святослав (Шевчук) здійснить візит до української парафії Дубліна...

З нагоди участі у Міжнародному Євхаристійному конгресі Патріарх Святослав (Шевчук) здійснить візит до української парафії Дубліна

11.06.2012, 10:30
З нагоди участі у Міжнародному Євхаристійному конгресі Патріарх Святослав (Шевчук) здійснить візит до української парафії Дубліна - фото 1
«Пресвята Євхаристія. Спільність з Христом та між нами» – під таким гаслом 10-17 червня 2012 року, в столиці Ірландії Дубліні відбувається 50-й Міжнародний Євхаристійний Конгрес. Участь у ньому, за повідомленням Радіо Ватикан, візьме Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук).

Shevchuk-Svyatoslav.jpg«Пресвята Євхаристія. Спільність з Христом та між нами» – під таким гаслом 10-17 червня 2012 року в столиці Ірландії Дубліні відбувається 50-й Міжнародний Євхаристійний Конгрес. Участь у ньому, за повідомленням Радіо Ватикан, візьме Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук).

З нагоди участі у Міжнародному Євхаристійному конгресі Патріарх Святослав (Шевчук) здійснить візит до української парафії Дубліна.

Історія Української Греко-Католицької Церкви в Ірландії пов’язана з постаттю блаженного владики Миколая Чарнецького, ЧНІ, який 1931 року прибув сюди, щоб взяти участь у Міжнародному Євхаристійному Конгресі, який проходив 1932 року. Під час своєї поїздки він побував не тільки у столиці Ірландії – м. Дубліні, - але також відвідав монастир редемптористів в м. Лімереку, де тепер знаходиться ікона блаженного Миколая, а під нею напис: «У цій церкві у 1931 р. побував блаженний Миколай Чарнецький».

Українська Греко-Католицька Церква в Ірладнії існує з 1997 р., коли багато українців (зокрема із Західної України) почали виїжджати на заробітки. Бачачи духовну потребу, тепер уже покійний о. Сергій Келегер (сам ірландець за походженням) почав душпастирське служіння для української громади в м. Дубліні. На сьогоднішній день УГКЦ має в Дубліні одну парафія, небесним Покровителем якої є блаженний Миколай Чарнецький, ЧНІ.

Владика Гліб Лончина, СУ, Апостольський екзарх для українців-католиків у Великобританії, є також Апостольським Візитатором для українців греко-католиків Ірландії.