• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ взяв участь у святкуванні 100-літнього ювілею парафії УГКЦ у м. Калґарі (Канада)...

Глава УГКЦ взяв участь у святкуванні 100-літнього ювілею парафії УГКЦ у м. Калґарі (Канада)

05.06.2012, 09:13
Патріарх Святослав (Шевчук) 2 червня у рамках свого першого пастирського десятиденного візиту до Канади взяв участь у святкуваннях 100-літнього ювілею парафії Успіння Пресвятої Богородиці у м. Калґарі.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук) 2 червня у рамках свого першого пастирського десятиденного візиту до Канади взяв участь у святкуваннях 100-літнього ювілею парафії Успіння Пресвятої Богородиці у м. Калґарі.

Під час Літургії, яку він відслужив у співслужінні з владикою Давидом (Мотюком), єпархом Едмонтонським, та єпархіальним духовенством, Предстоятель УГКЦ запросив всіх присутніх спільно подякувати «за це століття віри, а також за тих всіх минулих і теперішніх парафіян, які доклали багато зусиль до розбудови та життя цієї парафії».

У проповіді Патріарх Святослав згадав про тих перших українських поселенців, які, прибувши до нової та незнаної країни, часто не маючи власного житла і живучи в землянках, найперше будували храми, місця перебування Божої слави, завдяки чому вони зберегли найцінніше, що привезли з собою у далекий край - віру в Бога та свою багату національну культуру. Звертаючись до прикладу Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою цієї парафії, Глава УГКЦ закликав усіх «наслідувати Її та ставати храмом живого Бога, - храмом, який допоможе нести цей скарб віри у майбутні століття».

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, Патріарха Святослава у Канаді вітали представники канадського парламенту, провінційної та місцевої влади, співбрати з Православної Церкви, а також делегати різних місцевих спільнот.

3 червня Патріарха Святослава зустрічали парафіяни та гості ще одного храму УГКЦ у м. Калґарі - Святого первомученика Стафана. Після Архиєрейської Літургії Предстоятель УГКЦ вручив подяки катехитам Едмонтонської єпархії УГКЦ.