Патріарх УГКЦ прибув до Канади

01.06.2012, 16:17
Патріарх УГКЦ прибув до Канади - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 31 травня в рамках свого першого пастирського візиту до Канади прибув до Едмонтонської єпархії.

Патріарх СвятославПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 31 травня в рамках свого першого пастирського візиту до Канади прибув до Едмонтонської єпархії

В аеропорту м. Калґарі його зустрів єпарх Едмонтонський Давид (Мотюк) разом із представниками духовенства, чернецтва та мирян єпархії, - повідомила Департамент інформації УГКЦ с. Еммануїла Харишин, СНДМ.

Очікується, що у суботу, 2 червня, Глава УГКЦ візьме участь у святкуваннях з нагоди 100-літнього ювілею заснування парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Калґарі, а наступного дня відвідає парафію Святого первомученика Стефана і зустрінеться з вірними УГКЦ.

На 6 червня у Патріарха Святослава запланована поїздка в Едмонтон, де він зустрінеться з духовенством і чернецтвом єпархії, учнями двомовних католицьких шкіл, молоддю, членами мирянських організацій.

У суботу, 9 червня, в цьому ж місті за участю Предстоятеля УГКЦ пройдуть святкування, приурочені до 100-ї річниці призначення першого єпископа УГКЦ в Канаді - Микити (Будки). Останнього дня свого візиту до Канади, 10 червня, Патріарх Святослав відслужить Архиєрейську Літургію в катедральному храмі Святого священномученика Йосафата.