• Головна
  • Новини
  • Українські греко-католицькі єпископи з США перебувають з візитом “Ad limina apostolorum” у Ватикані...

Українські греко-католицькі єпископи з США перебувають з візитом “Ad limina apostolorum” у Ватикані

18.05.2012, 15:19
Українські греко-католицькі єпископи з США перебувають з візитом “Ad limina apostolorum” у Ватикані - фото 1
У Римі перебувають українські греко-католицькі єпископи з США, які разом з іншими єпископами Східних Церков, які очолюють архидієцезії та дієцезії в Сполучених Штатах Америки, беруть участь у візиті “Ad limina apostolorum”.

vatikan1.jpgУ Римі перебувають українські греко-католицькі єпископи з США, які разом з іншими єпископами Східних Церков, які очолюють архидієцезії та дієцезії в Сполучених Штатах Америки, беруть участь у візиті “Ad limina apostolorum”. Про це інформує Радіо Ватикан.

Кожних 5 років католицькі єпископи з усього світу по черзі прибувають до Риму з візитом “Ad limina apostolorum”, що у перекладі з латинської мови означає «До гробів святих апостолів», щоб особисто зустрінутись із Вселенським Архиєреєм. Цей візит включає також молитви в римських базиліках, зустрічі у ватиканських конґреґаціях та інших відомствах, а також спільну зустріч з Святішим Отцем, який дає відповідні напрямні вказівки на майбутнє.

4 листопада 2011 року розпочався візит Єпископської Конференції США. який тривав досі, адже єпископи прибували невеликими групами по 12-15 осіб. Католицька Церква латинського обряду нараховує у США 31 архидієцезію та 146 дієцезій, а також один військовий ординаріат.

Східні католицькі Церкви у США мають 2 архиєпархії та 15 єпархій. До складу Філядельфійської української-католицької митрополії входять 3 єпархії – Пармська, Чікаґська та Стемфордська.

18 травня 2012 р., разом з іншими єпископами США, владик Східних Церков прийме Вселенський Архиєрей Бенедикт ХVІ.