• Головна
  • Новини
  • В РПЦ очікують повернення православних українців США і Канади в Російську Церкву...

В РПЦ очікують повернення православних українців США і Канади в Російську Церкву

17.05.2012, 10:15
В РПЦ очікують повернення православних українців США і Канади в Російську Церкву - фото 1

В інтерв‘ю порталу «Православие и мир» з нагоди 5-го ювілею об‘єднання Російської Православної Церкви та Російської Православної Церкви Закордонної протоєрей Андрій Філіпс (РПЦЗ) в контексті поєднання РПЦ і РПЦЗ висловив думку, що це ще не є повним воз‘єднанням колишніх частин Російської Церкви.

phillips-archpriest-andrew.jpgВ інтерв‘ю порталу «Православие и мир» з нагоди 5-го ювілею об‘єднання Російської Православної Церкви та Російської Православної Церкви Закордонної протоєрей Андрій Філіпс (РПЦЗ) в контексті поєднання РПЦ і РПЦЗ висловив думку, що це ще не є повним воз‘єднанням колишніх частин Російської Церкви.

За його словами, і російський Європейський Екзархат Константинопольського Патріархату, і Православна Церква в Америці повинні повернутись в Московський Патріархат.

Разом з тим, він пригадав про великі групи православних українців та карпато-русів в Північній Америці, які знаходяться в юрисдикції Константинопольського Патріархату, які, на його думку, також повинні належати до Російської Церкви.

Головною проблемою, на думку отця Філіпса, є етнофілетизм та політичний націоналізм, який заважає Православній Церкві в Америці та Українській Православній Церкві в США повернутись в лоно Московського Патріархату.

«І знову ж таки тільки самі члени цих груп можуть вирішити що вони хочуть робити далі, воз‘єднатися з Російською Церквою чи залишитись поза нею», – підсумував протоєрей Філіпс.