• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет відправив у Нью-Йорку панахиду біля пам’ятника жертвам Голодомору...

Патріарх Філарет відправив у Нью-Йорку панахиду біля пам’ятника жертвам Голодомору

10.11.2011, 15:31
У США триває архипастирський візит Патріарха УПЦ КП Філарета.

У США триває архипастирський візит Патріарха УПЦ КП Філарета. У поїздці його супроводжують настоятель Володимирського кафедрального собору о. Борис Табачек та професор КПБА доктор богослів’я Дмитро Степовик. За інформацією офіційного сайту УПЦ КП, 5 листопада Патріарх Філарет взяв участь у конференції у парафіяльній залі громади святого архистратига Михаїла. Згодом Предстоятель Київського Патріархату у супроводі духовенства та участі вірних відслужив заупокійну панахиду біля пам’ятника Голодомору в Айзенгавер Парку в місті Юніондейл, а вечері освятив церковний дзвін при парафії Вознесіння, Кліфтон, Нью Джерсі.

6 листопада Патріарх Філарет відслужив Літургію у храмі святого архистратига Михаїла, під час якої рукоположив диякона Олега Сацюка в сан єрея і нагородив золотим наперсним хрестом з підвищенням до сану протоєрея о. Ярослава Яріша - настоятеля храму Пресвятої Покрови в місті Кліфтон, Нью Джерсі.

Візит Патріарха УПЦ КП Філарета, нагадаємо, розпочався 4 листопада і завершиться 16 листопада. Предстоятель КП щороку у першій половині листопада відвідує парафії у США, які об’єднані у вікаріат.