У Німеччині презентували катехизм УГКЦ

29.10.2011, 11:20
У Німеччині презентували катехизм УГКЦ - фото 1
Піднімалась одна із важливих тем про практичне застосування катехизму у парафіях УГКЦ в Німеччині і Скандинавії і про переклад катехизму німецькою мовою.

Катехизм-УГКЦ.gifВ Апостольській Екзархії  для українців католиків візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії з 24 по 27 жовтня у м. Ерфурт  відбулась презентація катехизму УГКЦ  “ Христос наша Пасха”.

Апостольський Екзарх владика Петро (Крик) у промові наголосив на важливості катехизму, «який буде великою допомогою для  священиків у проповідуванні Божого слова». За словами владики, цей катехизм допоможе пізнати вчення УГКЦ не тільки  вірним цієї Церкви, але й людям інших віросповідань і національностей.

Як повідомив РІСУ голова екзархальної катехитичної комісії о. Петро Свідрун, триденна презентація катехизму відбулась під проводом одного із співавторів о. др. Мирона Бендика, який ознайомив присутніх з потребою та історією написання катехизму та представив всі три його частини. Також відбулись дискусії та обговорення різних  питань. Піднімалась одна із важливих тем про практичне застосування катехизму у парафіях УГКЦ в Німеччині і Скандинавії і про потребу перекладу катехизму німецькою мовою.

Під час презентації катехизму був також присутній римо-католицький єпископ Ерфурту др. Йоахим Ванке.