Глава УГКЦ очолив прощу вірян в Аргентині до Ітаті

31.08.2011, 01:39
Глава УГКЦ очолив прощу вірян в Аргентині до Ітаті - фото 1
Українська проща до відпустового місця Ітаті була започаткована теперішнім єпископом-емеритом Кир Михаїлом Микицеєм у 1973 році та відбувається щороку 28 серпня.

Ітаті.gifЗ 26 до 28 серпня 2011 року Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) перебував з другим архипастирським візитом в Аргентині, а саме у м. Посадас, що є столицею провінції Місіонес.

26 серпня о 20.00 у храмі Святого Володимира першоєрарх очолив Літургію, після якої відбулося представлення нового Катехизму УГКЦ «Христос − наша Пасха». Презентували новий Катехизм Блаженніший Святослав та владика Петро (Стасюк), голова Патріаршої катехитичної комісії.

28 серпня Глава УГКЦ очолив Літургію в одному із найважливіших Марійських паломницьких центрів Аргентини – у базиліці Пресвятої Богородиці міста Ітаті (провінція Корієнтес). До цього відпустового місця Ітаті щороку відбувається українська проща, яка збирає численних прочан з усієї країни.

Перед початком Архиєрейської Літургії прозвучали гімни Аргентини та України, і також виступили учасники балету української парафії свв. Петра і Павла м. Алем (провінція Місіонес). Патріарх Святослав представив українським вірним новопризначеного Апостольського адміністратора владику Даниїла (Козлінського).

Українська проща до відпустового місця Ітаті була започаткована теперішнім єпископом-емеритом Кир Михаїлом Микицеєм у 1973 році та відбувається щороку 28 серпня. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.