• Головна
  • Новини
  • Призначено нового Апостольського Адміністратора для українських греко-католиків в Аргентині...

Призначено нового Апостольського Адміністратора для українських греко-католиків в Аргентині

22.06.2011, 16:03
До 25 березня 2011 року, тобто до обрання Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким, цю єпархію очолював Блаженніший Святослав (Шевчук).

Сьогодні у Ватикані повідомлено про те, що Папа  Бенедикт XVI призначив владику Даниїла (Козлінського), дотеперішнього єпископа-помічника української греко-католицької єпархії святого Івана Христителя в Куритибі (Бразилія), Апостольським Адміністратором sede vacante (вакантного осідку) української греко-католицької єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина).

Пригадаємо, що до 25 березня 2011 року, тобто до обрання Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким, цю єпархію очолював Блаженніший Святослав (Шевчук).

59-річний владика Даниїл, який у червні 2007 року був призначений єпископом-помічником української єпархії в Бразилії, народився 18 лютого 1952 року в місцевості Параізо (Пато Бранко, штат Парана, Бразилія). Навчався в Малій семінарії Св. Йосипа в Понта Ґросса, штат Парана, та Василіянській школі в Куритибі. Після філософських і богословських студій 10 лютого 1980 року отримав пресвітерське рукоположення. У 2006 році здобув бакалаврат з молодіжного душпастирства та катехитики в Папському салезіянському університеті в Римі. Дотепер, як єпископ-помічник, Владика Даниїл виконував обов’язки єпархіального Синкела та відповідав за душпастирство в регіоні Уніан-да-Вітторія.  Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.