• Головна
  • Новини
  • У Римі відбудеться зустріч богопосвячених осіб УГКЦ в Італії...

У Римі відбудеться зустріч богопосвячених осіб УГКЦ в Італії

06.12.2010, 12:18
У Римі відбудеться зустріч богопосвячених осіб УГКЦ в Італії - фото 1
Згідно з постановами Синоду єпископів УГКЦ 2010 рік є Роком християнського покликання з особливим наголосом на покликанні до богопосвяченого життя, а у вересні 2011 року у Бразилії буде проведений Патріарший Собор УГКЦ на тему «Богопосвячене життя у Церкві і для Церкви».

lyaxovych.jpgЗгідно з постановами Синоду єпископів УГКЦ 2010 рік є Роком християнського покликання з особливим наголосом на покликанні до богопосвяченого життя, а у вересні 2011 року у Бразилії буде проведений Патріарший Собор УГКЦ на тему «Богопосвячене життя у Церкві і для Церкви». З цієї нагоди з благословення владики Діонісія Ляховича, ЧСВВ, Апостольського Візитатора для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, 7 і 8 грудня у Римі відбудеться зустріч богопосвячених осіб УГКЦ в Італії.

За повідомленням Радіо Ватикан, 7 грудня представники українських чоловічих і жіночих Чинів та Згромаджень, які мають у Римі свої головні осідки, навчаються чи розгортають місійну діяльність в Італії, зберуться в Головному осідку Отців Василіян у Римі. Відбудеться коротке представлення кожної чернечої спільноти та відправлена Вечірня з Литією.

8 грудня, коли за старим стилем відзначається празник святого Климентія Папи, в соборі Святої Софії у Римі владика Діонісій очолить Літургію, а потім буде проведена зустріч богопосвячених осіб і студентів Папських богословських колегій. Зустріч закінчиться відправою Акафіста до Пресвятої Богородиці.