• Головна
  • Новини
  • Молодіжний собор УПЦ США (Вселенський Патріархат) дав можливість молоді бути почутими в Церкві...

Молодіжний собор УПЦ США (Вселенський Патріархат) дав можливість молоді бути почутими в Церкві

25.11.2010, 09:28
Третій молодіжний собор Української Православної Церкви США (Вселенський Патріархат) відбувся 29-31 жовтня у Саут-Бавнд-Бруці, штат Нью-Джерсі, одночасно з 19-тим регулярним Собором цієї юрисдикції.

Третій молодіжний собор Української Православної Церкви США (Вселенський Патріархат) відбувся 29-31 жовтня у Саут-Бавнд-Бруці, штат Нью-Джерсі, одночасно з 19-тим регулярним Собором цієї юрисдикції, повідомляє портал «Релігія в Україні».

Підлітки, що представляли парафії із різних кінців країни, зібралися разом для обговорення питань, пов'язаних із молоддю у Церкві.

Питання, що обговорювалися делегатами Молодіжного собору, включали такі теми: «Перегляд бачення ідеальної Церкви, створеного першим Молодіжним собором», «Шляхи, якими підлітки можуть служити Богові і бути лідерами у Його Церкві», «Причини для підлітків та студентів для залишення у Церкві або повернення до неї», а також обговорення інших нагальних потреб молоді.

Підсумкові рекомендації цих дискусій публікуватимуться в друкованій пресі Церкви, на офіційному сайті Української Православної Церкви у США та надсилатимуться на парафії для втілення.

Молодіжні делегати також взяли участь у семінарі, організованому Orthodox Christian Fellowship, де обговорювався досвід молоді у коледжах; відбулась сесія запитань і відповідей з представниками духовенства, а також у вечірній зустрічі в Софійській семінарії.

Найпомітніші рекомендації Молодіжного собору:

• сприяти молодим композиторам у використанні їхніх талантів для створення нової літургійної музики, яка може відображати сучасні часи;

• не тільки заохочувати молодь брати участь у програмах кемпінгу, але й робити ці програми максимально доступними для них (фінансова сторона, подорожі і т.д.);

• поєднувати парафіян через «Молитовну дружбу» (спільна молитва);

• брати участь у молодшій Українській православній лізі, а якщо парафія не має місцевого представництва, то розглянути можливість започаткувати його. Молодша ліга допомагає підліткам засвоїти навички, які допоможуть їм бути лідерами, від чого Церква тільки виграє.

Молодіжний собор координується відділенням консисторії зі справ підлітків та молоді.  Основна мета цього заходу полягає у наданні підліткам більш глибокого розуміння діяльності місцевої церкви, розвитку та зміцненні церковного керівництва, а також у забезпеченні можливості для молоді бути почутими в Церкві.