Інтронізовано митрополита УПЦ Канади Юрія

23.11.2010, 12:31
Інтронізовано митрополита УПЦ Канади Юрія - фото 1
На сьогодні завершився формальний процес обрання і ратифікації Синодом Константинопольської Патріархії прийнятого 22 Собором УПЦ в Канаді від 14 липня 2010 р. рішення про обрання Першоєрарха Української Православної Церкви в Канаді.

Архиєпископ_Юрій_1.jpgНа сьогодні завершився формальний процес обрання і ратифікації Синодом Константинопольської Патріархії прийнятого 22 Собором УПЦ в Канаді від 14 липня 2010 р. рішення про обрання Першоєрарха Української Православної Церкви в Канаді в особі Митрополита Юрія (Каліщука). Урочиста інтронізація Митрополита Юрія відбулася 21 листопада в катедрі Пресвятої Трійці у Вінніпезі, провінції Манітоба.

Напередодні цього дня, 20 листопада, відслужили Велику вечірню.

Як інформує сайт «Автокефалія», вітання Митрополиту Юрію та всьому духовенству і пастві УПЦ в Канаді висловив Предстоятель та єпископат, чернецтво та миряни УАПЦ.

«Зсилаючи свої молитви з древнього Києва – колиски християнства на Русі в далеку Канадійску землю, свято віримо, що любов та взаєморозуміння які були присутні у стосунках наших Церков, не тільки не зникнуть, але й багато примножаться», — йдеться у вітанні УАПЦ.