• Головна
  • Новини
  • Кількість парафіян УГКЦ у Лондоні та Дубліні зростає — владика Гліб (Лончина)...

Кількість парафіян УГКЦ у Лондоні та Дубліні зростає — владика Гліб (Лончина)

28.09.2010, 11:31
Кількість парафіян УГКЦ у Лондоні та Дубліні зростає — владика Гліб (Лончина) - фото 1
За словами Апостольського адміністратора для Екзархату УГКЦ у Великобританії та Апостольського візитатора для Ірландії владики Гліба (Лончини), кількість парафіян УГКЦ у цих країнах зростає.

Владика_Гліб.jpgЗа словами Апостольського адміністратора для Екзархату УГКЦ у Великобританії та Апостольського візитатора для Ірландії владики Гліба (Лончини), кількість парафіян УГКЦ у цих країнах зростає. Насамперед зріст спричинений активізацією українців, які приїхали в Англію за останні 15-20 років. Окрім того, місцеві душпастирі намагаються покращити рівень духовної опіки вірних.

«У Великобританії є наша старша повоєнна еміграція, яка вже доживає віку. Тому багато парафій УГКЦ втрачають своїх прихожан. Їхні діти та онуки мало приходять в наші церкви. Натомість у самому Лондоні наша парафія сильно розрослася. Це завдяки українцям, які приїхали в Англію за останні 15-20 років», — зазначив владика Гліб. За його словами, щонеділі у двох Літургіях в кафедральному соборі в Лондоні бере участь близько тисячі вірних. На великі ж свята, такі як Різдво чи Великдень, до храму приходить до восьми тисяч людей.

В Ірландії ситуація дещо відрізняється, оскільки в цій країні є тільки нова хвиля еміграції. Як інформує прес-служба УГКЦ, офіційно в Ірландії проживає лише 8 тисяч українців. Як розповів владика, УГКЦ має каплицю в Дубліні, на Літургії до якої приходить близько сотні людей.

За його словами, душпастирі також намагаються пристосуватись до потреб вірних, що, як сподіваються, має також сприяти зростанню кількості парафіян. Зокрема йдеться про побутові деталі, такі як зміну часу відправи Літургії — з обіднього на ранішній — щоб більша кількість прихожан змогла взяти участь в богослужінні.

Владика Гліб також наголосив, що душпастирська діяльність в цих країнах є досить обмеженою. За словами єпископа, насамперед це пов’язане з розпорошенням вірних по усій території країни, що ускладнює можливість збиратися щотижня, а також з ненормованим робочим днем більшості вірних.