Путін нарікає, що РПЦ в Україні "порізали по-живому"

21.02.2020, 12:38
Путін нарікає, що РПЦ в Україні "порізали по-живому" - фото 1
Президент Росії не розуміє, навіщо Україні потрібна була незалежна Церква, інформує ТСН.

Президент Росії не розуміє, навіщо Україні потрібна була незалежна Церква, інформує ТСН.

"Навіщо потрібно було руйнувати єдність Російської Православної Церкви? Ви знаєте, що ця самостійність Української Православної Церкви Московського Патріархату, вона насправді повна, вона і досі була повна, зокрема з точки зору обрання ієрархів Української Православної Церкви Московського Патріархату. Московський Патріархат ніяк не впливав і не впливає досі на обрання ієрархів Української Православної Церкви Московського Патріархату. Вона насправді і так була незалежною, повністю", - сказав він.

Путін стверджує, що була тільки "духовна єдність і згадка, в церквах згадували весь час, згадували про Патріарха Московського". "Ні, треба було обов'язково розрізати по живому. Навіщо?", - сказав Путін.

Також він каже, що "в результаті того, що люди жили на кордоні з католицьким світом, з Європою, почала складатися така спільність людей, які почали сприймати себе з певним ступенем незалежності від Російської держави". Президент Росії заявив, що до цього треба ставитися "з повагою", але "не забувати про нашу спільність".

Зазначимо, як пояснював Глава Православної Церкви України митрополит Епіфаній, насправді Російська Православна Церква має великий вплив на українських вірян та займається зомбуванням громадян. "РПЦ в Україні є останнім форпостом Путіна", - заявив він.