Садовий запросив Патріарха Варфоломія відвідати Львів

06.01.2020, 10:46
Садовий запросив Патріарха Варфоломія відвідати Львів - фото 1
Керівник Адміністрації міського голови Львова Євген Бойко передав Вселенському Патріарху Варфоломію листи-запрошення до Львова від міського голови Андрія Садового і дітей з різних навчальних закладів та установ.

Керівник Адміністрації міського голови Львова Євген Бойко передав Вселенському Патріарху Варфоломію листи-запрошення до Львова від міського голови Андрія Садового і дітей з різних навчальних закладів та установ. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Від імені громади міста запрошую Вас відвідати та особисто благословити місто Львів як один із давніх православних кафедральних центрів, а сьогодні — місто міжрелігійного порозуміння», — зазначено у листі.

Також мер запросив Патріарха підтримати та взяти участь в організації в місті Львові у 2020 році екуменічного симпозіуму, що об’єднає усіх християн довкола ідеї захисту екологічної системи та природних ресурсів.

Патріарх на запрошення відповів: «Україна близько в моєму серці. Тому я багато знаю про ваше місто. Ви все робите для того, щоб я приїхав. Я приїду, але не знаю коли».

З нагоди річниці отримання Томосу Константинополь відвідала українська делегація у складі Митрополита Львівськиого ПЦУ Макарія, вікарія Київської єпархії ПЦУ владики Лаврентія, о Валерія Семанця, о. Василя Лиля, Володимира Сизона та директора департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євгена Бойка.