• Головна
  • Новини
  • В УКУ обговорили особливості українського ІТ-сектору з послом Франції в Україні...

В УКУ обговорили особливості українського ІТ-сектору з послом Франції в Україні

27.11.2019, 13:18
В УКУ обговорили особливості українського ІТ-сектору з послом Франції в Україні - фото 1

25 листопада до Українського католицького університету завітав Етьєн де Понсен, надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні. Для гостя зустріч стала першим офіційним візитом до Львова, тож, за його словами, було цікаво відвідати один із найкращих університетів міста та країни.

25 листопада до Українського католицького університету завітав Етьєн де Понсен, надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні. Для гостя зустріч стала першим офіційним візитом до Львова, тож, за його словами, було цікаво відвідати один із найкращих університетів міста та країни.

УКУ_1.jpg

Знайомство та розмова із паном Етьєном проходила у форматі круглого столу, до якого, крім керівництва вишу, долучилися представники Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). «Оскільки моя діяльність тісно переплетена з галуззю ІТ, я відкритий до дискусій на цю тему. Сектор інформаційних технологій доволі актуальний і у Франції, і в Україні, тож я радий почути фідбек щодо можливої співпраці від представників освітньої сфери», – так розпочав зустріч гість.

Про здобутки університету, бізнес-школи та програми УКУ з ІТ розповіла проректорка з науково-педагогічної роботи, засновниця і деканеса LvBS Софія Опацька: «Ми навчаємо найкращих студентів, тож хочемо створити для них і найкращі умови. Впливи УКУ численні: якість освіти, розробка стартапів, підтримка ІТ-індустрії, навчання лідерів, зокрема серед молоді та жінок, виховання вільної журналістики тощо. Ми маємо й такі проєкти, що мають на меті поглибити відносини з франкомовною спільнотою, наприклад щорічна літня школа чи кампус «Емаус» – частина світової спільноти «Лярж», створеної Жаном Ваньє».

УКУ_2.jpg

Протягом перебування в Києві пан Етьєн познайомився з UNIT.City – інноваційним парком, що займається розробкою та втіленням проектів ІТ-індустрії. Під час візиту до УКУ гість мав нагоду познайомитися з випускниками Львівської бізнес-школи. Зокрема, свої проєкти презентували CEO KindGeek Антон Скрипник, R&D director SoftServe Микола Максименко, CEO «Artelogic» Турал Мамедов тощо. Своїми найбільшими досягненнями alumni вважають вихід на американський та європейський ринки, а серед перешкод у будуванні бізнес-зв’язків із Францією – мовний бар’єр.

До слова, партнерство Львова із французьким банковим конгломератом Credit Agricole може допомогти поглибити й ІТ-індустрію, зокрема надати підтримку у впровадженні інноваційних методів.    

УКУ_3.jpg

На зустрічі також була Матильда Аржаковська, представниця економічного підрозділу посольства. Разом шукали відповідь на запитання, які шляхи комунікації слід вибудовувати як між двома державами, так і всередині сфери ІТ, як ефективно обмінюватися досвідом, реагувати на зміни, а також створювати платформу для промоції досягнень і можливостей для кооперації на базі бізнес-школи.

Зустріч завершилася обміном подарунками та світлиною на пам’ять. Окрім розмови з працівниками та випускниками УКУ, пан Етьєн також мав нагоду прогулятися кампусом та поспілкуватися зі спільнотою вже неформально.

 

Теги: #УКУ