• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній обговорив з послом Греції перспективи розвитку ПЦУ...

Митрополит Епіфаній обговорив з послом Греції перспективи розвитку ПЦУ

13.11.2019, 08:50
Митрополит Епіфаній обговорив з послом Греції перспективи розвитку ПЦУ - фото 1
Предстоятель ПЦУ Епіфаній 12 листопада зустрівся з новопризначеним Надзвичайним і повноважним посолом Грецької Республіки в Україні Васіліосом Борновасом.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній 12 листопада зустрівся з новопризначеним Надзвичайним і повноважним посолом Грецької Республіки в Україні Васіліосом Борновасом. Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

На початку зустрічі посол привітав першоєрарха з визнанням Православної Церкви України з боку Елладської Церкви та з врученням йому почесної нагороди Патріарха Афінагора.

Під час спілкування сторони обговорили широке коло питань. Йшлося, зокрема, про ситуацію на Сході нашої держави, стан та перспективи розвитку помісної Української Православної Церкви, міжрелігійні та міжконфесійні відносини тощо.

Окрім того, Митрополит Епіфаній розповів гостю про свій нещодавній візит на чолі делегації Православної Церкви України до Сполучених Штатів Америки та розвиток духовної освіти в нашій Церкві. Першоєрарх зазначив, що на сьогодні лише наші заклади вищої духовної освіти отримали державне визнання і в них навчаються сотні студентів.