Лавров звинуватив США у визнанні ПЦУ

07.11.2019, 10:52
Лавров звинуватив США у визнанні ПЦУ - фото 1
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив Сполучені Штати Америки у визнанні Православної Церкви України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив Сполучені Штати Америки у визнанні Православної Церкви України.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після переговорів з грецьким колегою Нікосом Дендіасом, повідомляють росЗМІ, інформує «Прямий».

Лавровw.jpg

Так, Лавров підкреслив, що існує зовнішній вплив у питаннях, що стосуються Елладської Православної Церкви (ЕПЦ) і автокефальної Православної Церкви України (ПЦУ).

Зокрема глава російського МЗС заявив, що "мирному листу" главі УПЦ Епіфанію від глави ЕПЦ архиєпископа Афінського і всієї Греції Єроніма передував візит в Афіни держсекретаря США Майка Помпео.

"Керівник Держдепу особливо і не приховував, що серед питань, які він там вирішував, було і це", – сказав Лавров.

На його думку, саме з цією метою визнання ПЦУ - ред.) американські дипломати їздили на гору Афон, а митрополит Єпіфаній публічно заявив, що створення церковної структури було б неможливим без прямої підтримки Вашингтона.

"Стає очевидним, що Сполучені Штати не хочуть обмежуватися тим, що вже було зроблене, і намагаються просувати розкол у православному світі в цілому. Така робота проводиться практично з усіма православними Церквами", - наголосив російський дипломат.

Нагадаємо, Предстоятель  Елладської Церкви архиєпископ Єронім надіслав митрополиту Київському Епіфанію лист, в якому йдеться про офіційне визнання Православної церкви України.