Мирослав Маринович відзначений медаллю «Солідарності»

01.09.2019, 10:14
Мирослав Маринович відзначений медаллю «Солідарності» - фото 1
Вчора, 31 серпня, у Ґданську почесного президента Українського ПЕН, правозахисника, публіциста, віцеректора Українського Католицького Університету Мирослава Мариновича нагородили Медаллю Вдячності.

Вчора, 31 серпня, у Ґданську почесного президента Українського ПЕН, правозахисника, публіциста, віцеректора Українського Католицького Університету Мирослава Мариновича нагородили Медаллю Вдячності. Її заснував Європейський Центр Солідарності з нагоди 30-річчя польського руху «Солідарності», — йдеться на сторінці Українського ПЕНу.

Медаллю Вдячності щороку нагороджують "іноземців, які допомагали Польщі у її важкій боротьбі за свободу та демократію під час комуністичної диктатури, досліджували та популяризували історію антикомуністичної, демократичної опозиції в Польщі та світі, а також в дусі ідеалів солідарності відстоювали права людини; які цілеспрямовано просувають ідею солідарності як основи європейського порядку, працюють на порозуміння між країнами та панування діалогу". На сьогодні 699 людей були відзначені цією нагородою.

Відзначення Мирослава Мариновича