• Головна
  • Новини
  • Студенти УКУ та Києво-Могилянки візьмуть участь у міжнародних змаганнях Моделі ООН...

Студенти УКУ та Києво-Могилянки візьмуть участь у міжнародних змаганнях Моделі ООН

22.07.2019, 11:34
Студенти УКУ та Києво-Могилянки візьмуть участь у міжнародних змаганнях Моделі ООН - фото 1

Студенти Українського католицького університету та Києво-Могилянської академії незабаром візьмуть участь у Моделі ООН (NMUN) – освітній рольовій грі, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. Перша модель за участі українських студентів відбудеться у листопаді в Німеччині (Ерфурт), а друга – у березні в США (Нью-Йорк).

Студенти Українського католицького університету та Києво-Могилянської академії незабаром візьмуть участь у Моделі ООН (NMUN) – освітній рольовій грі, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. Перша модель за участі українських студентів відбудеться у листопаді в Німеччині (Ерфурт), а друга – у березні в США (Нью-Йорк).

IMG_1781-1024x683.jpg

За інформацією прес-служби УКУ, участь у програмі від УКУ братимуть: Яна Здіорчук, програма з “Прав Людини”, Ілля Петрик, програма “Етика-Політика-Економіка”, Катерина Подгорська, програма “Етика-Політика-Економіка”.

Традиційно учасники МООН виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні питань, які стоять на порядку денному в ООН. За рахунок імітації діяльності ООН, на прикладі роботи різних органів організації, учасники дізнаються про проблеми в різних регіонах світу та шляхи їх вирішення. Щорічно проходять сотні Моделей ООН (МООН) у всьому світі. Багато хто з випускників різних моделей згодом працевлаштовуються в міжнародних організаціях.

Втім, окрім вищеперелічених можливостей, однією з цілей участі української команди у змаганнях є розвиток студентських клубів МООН по всій Україні на зразок канадійських – де усім процесом підготовки та навчанням нових учасників займаються студенти, що вже брали участь у таких моделях. На жаль, моделі ООН в Україні не є розповсюдженим явищем, тож такий проект дозволить сформувати серед українських студентів спільноту, яка зможе активно представляти Україну на міжнародних змаганнях та поширювати ідею всередині країни поміж університетами. 

“Модель ООН – чудовий навчальний інструмент для політологів, дипломатів, правників, який може допомогти підготувати вмотивованих фахівців для захисту інтересів України на міжнародній арені. Відтак, прийшов час і України ангажуватися у ці змагання і перший крок – уже зроблено”, – наголосив Дмитро Шеренговський, керівник Академічного відділу УКУ та один із координаторів проекту.

І так, у червні 2019 року четверо студентів з клубу Моделі ООН МакЮена та доктор Чалдінс Менаш приїхали в Україну для навчання студентів і викладачів Українського Католицького Університету (УКУ) та Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) для участі у моделі ООН. Цей проект дає унікальну можливість поділитися своїми стратегіями для спільного вирішення проблем в рамках міжнародної моделі конференції ООН. Це був двосторонній досвід навчання, оскільки студенти MacEwan не лише поділилися своїм досвідом, але й дізналися багато про Україну та її місце у світі.

Наступними кроками проекту будуть відеоконференції, подальше дистанційне навчання, а також спільна участь у конференції Національної моделі ООН (NMUN) в Ерфурті, Німеччина в листопаді 2019 року.

“Як незалежна країна, що зарекомендувала себе у світовому співтоваристві, Україна потребуватиме підтримки дипломатів, щоб брати участь у плідних відносинах з багатьма країнами світу. Канадсько-український проект – це невеликий внесок у розвиток навичок переговорів, вивчення правил процедури в ООН і забезпечення того, щоб майбутнє покоління українських дипломатів отримало переваги через досвід експериментального навчання. Це скромний навчальний простір для українських студентів для моделювання належної дипломатичної поведінки та підвищення розуміння складності міжнародних відносин. І мене тішить, що студенти УКУ та НаУКМА, які взяли участь у тренінгах, продемонстрували глибоке розуміння глобальних справ”,  – сказав викладач Університету МакЮен Чалдінс Менаш.

Шон Ваддінгем, колишній генеральний директор клубу ООН МакЮен, зауважив, що проект “Україна” став для нього дуже особливим, і він сподівається, що українські студенти зможуть мати щорічні делегації на конференціях NMUN, як Нью-Йорк, а також утримувати модель ООН в Україні. 

“Я хочу, щоб студенти полюбили публічні виступи, ще більше дізналися про міжнародні відносини та дипломатію, а також зустрічалися з людьми з усього світу. Я сподіваюся, що це дасть їм більше можливостей і, нарешті, я знаю, що вони гордитимуться УКУ, НаУКМА та Україною в Німеччині та США. Усього за тиждень вони показали неймовірні результати, і я не можу дочекатися, як вони будуть працювати в найближчі місяці.

 

Теги: #УКУ