• Головна
  • Новини
  • Комуніст Гаврілов на Асамблеї Православ’я звинуватив В. Єленського у «підбурюванні протестувальників та образі Путіна»...

Комуніст Гаврілов на Асамблеї Православ’я звинуватив В. Єленського у «підбурюванні протестувальників та образі Путіна»

20.06.2019, 20:53
Комуніст Гаврілов на Асамблеї Православ’я звинуватив В. Єленського у «підбурюванні протестувальників та образі Путіна» - фото 1
Протест грузинських парламентарів та української делегації проти участі представників Росії в Міжпарламентській Асамблеї Православ’я, зокрема й проти комуніста Гаврілова, якого рік тому обрали президентом МАП, отримав продовження.

Протест грузинських парламентарів та української делегації проти участі представників Росії в Міжпарламентській Асамблеї Православ’я, зокрема  й проти комуніста Гаврілова, якого рік тому обрали президентом МАП, отримав продовження.

Гаврілов.jpg

Через значний суспільний резонанс МАП була змушена дочасно закрити засідання. Обурені громадяни Грузії прийшли до готелю, де проживали члени делегацій РФ, щоби висловити свій протест щодо їх присутності на Асамблеї.

До протестувальників вийшов очільник української делегації Віктор Єленський, який заявив ЗМІ, що він засуджує окупацію Росією таких православних країн, як Грузія, Молдова та Україна і що дії Росії ставлять хрест на всеправославній солідарності.

Після закінчення спілкування з пресою, депутат Державної Думи Російської Федерації Сергій Гаврілов звинуватив Віктора Єленського у підбурюванні протестувальників, образі на адресу президента Російської Федерації Володимира Путіна та зробив усе можливе для виключення народного депутата України з учасників Генеральної Асамблеї МАП.

Віктор Єленський відреагував на це заявою, яку поширив його помічник-консультант Дмитро Горєвой.

У ній сказано, що з міркувань особистої безпеки та недопущення провокацій з боку російської делегації було ухвалено рішення розмістити народного депутата Віктора Єленського на території Посольства України у Грузії.

Наразі життю і безпеці Віктора Єленського ніщо не загрожує, проте до кінця роботи МАП він перебуватиме на території дипломатичної установи.

Як повідомлялося, засідання Асамблеї розпочалося із скандалу. Рік тому президентом МАП було обрано представника Комуністичної партії Державної Думи Російської Федерації Сергія Гаврілова. У якості президента МАП він мав вести засідання Генеральної Асамблеї. Оскільки захід проводився у Парламенті Грузії, то Гаврілов повинен був зайняти місце спікера Парламенту. Це спричинило протест опозиційних фракцій «Європейська Грузія» та «Єдиний нацрух». Своїх колег підтримали і представники парламентської більшості. Лідер правлячої фракції Арчіл Талаквадзе заявив, що росіянам не місце у Парламенті Грузії: Президент Грузії Саломе Зурабішвілі також висловив своє невдоволення діями російської делегації. Негативно на присутність Гаврілова відреагував і посол України.

Сам же Гаврілов на питання журналістів, чи комфортно йому перебувати у країні, 20% якої окуповано Росією, відповів: «Ніякого дискомфорту. Я дуже щасливий. Грузія – моя Батьківщина».

За повідомленням News.bigmir.net, російський депутат Сергій Гаврілов, через візит якого в Тбілісі в Грузії почалися масові акції протесту, вважає, що безлади в Тбілісі викликані непослідовністю грузинської влади.

В ході протестів в Тбілісі постраждали щонайменше 52 людини, в тому числі 38 правоохоронців. Спецназ відкрив по мітингувальникам стрілянину гумовими кулями, поліція застосувала сльозогінний газ.