• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній зустрівся з іноземними послами зі всіх континентів...

Митрополит Епіфаній зустрівся з іноземними послами зі всіх континентів

09.06.2019, 11:59
Митрополит Епіфаній зустрівся з іноземними послами зі всіх континентів - фото 1
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 8 червня зустрівся з іноземними послами, акредитованими в Польщі. Серед них були Посли з Європи, Африки, Азії, США,

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 8 червня зустрівся з іноземними послами, акредитованими в Польщі. Серед них були Посли з Європи, Африки, Азії, США, повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

У зустрічі також взяли участь заступники голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

Під час зустрічі сторони обговорили останні події в Українській Церкві, економічні та політичні питання як на міжнародній арені, так і в Україні.

«Ми дуже багато чекали, переживали, щоб Україна мала свою Церкву, і це сталося. Багато послів мене запитували про утворення Української Церкви. І найкращий спосіб – це зустрітися з Вами, Ваше Блаженство, щоб почути про останні події в Українській Церкві», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Предстоятель охарактеризував останні події в Українській Церкві та наголосив на особливій ролі Михайлівського монастиря.

«Саме Михайлівський Золотоверхий монастир і кафедральний собор є центром нашої Української Православної Церкви. Михайлівський монастир відіграв важливу роль в житті не тільки нашої Церкви, але й загалом Української держави. Зі стін Київської православної богословської академії вийшло тисячі випускників, які несуть своє пастирське служіння на теренах нашої Української держави. Це, зокрема, й молоді архієреї, які становлять основу нашої помісної Української Православної Церкви», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Предстоятель ПЦУ зазначив, що Церква бере безпосередню участь у державотворенні.

«Ми отримали нашу духовну незалежність та заклали основу єднання українців в єдиній помісній Українській Православній Церкві, але ще треба багато зробити, щоб всі православні українці об’єдналися навколо Києва, бо ще є невелика частина тих, які хочуть належати до Російської Православної Церкви в Україні», – сказав Предстоятель.

Також Його Блаженство відповів на поставлені запитання, які стосувалися як інституту капеланства, так і стану парафій Української Православної Церкви в окупованому Криму та на Донбасі.

На завершення для іноземних гостей було проведено екскурсію Київською православною богословською академією та Свято-Михайлівським Золотоверхим монастирем.