• Головна
  • Новини
  • Росія використовує свої енергоносії для корумпування всієї Європи, - Патріарх УГКЦ італійському тижневику «Il Foglio»...

Росія використовує свої енергоносії для корумпування всієї Європи, - Патріарх УГКЦ італійському тижневику «Il Foglio»

06.04.2019, 10:54
Росія використовує свої енергоносії для корумпування всієї Європи, - Патріарх УГКЦ італійському тижневику «Il Foglio» - фото 1
Коли ми говоримо про війну в Україні, то йдеться про війну в Європі, адже все те, що відбувається сьогодні в Європі, має глобальні наслідки.

Коли ми говоримо про війну в Україні, то йдеться про війну в Європі, адже все те, що відбувається сьогодні в Європі, має глобальні наслідки.

Таку думку висловив Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) в інтерв’ю італійському тижневику «Il Foglio».

«Деякі історики називають Україну "східними воротами Європи": якщо в ці ворота вриваються агресори, то неминучим буде напад на всю Європу. Можливо, зараз західноєвропейські країни не сприймають цю ситуацію як агресію з військової точки зору, але не можуть не бачити агресії з точки зору інформаційної, тому що сьогодні ми говоримо про гібридну війну», - зявив Глава УГКЦ.

«Крім того, ведеться війна за допомогою економічної зброї: Європа стає дедалі більше залежною від російської нафти і російського газу. Купуючи їх у Росії за особливими цінами, вона не тільки перетворює свої гроші на зброю, що атакує Європейський континент, а спричинює цими грошима велику політичну корупцію в Європі. Тому ми повинні зважати на те, що сьогодні війна змінила своє обличчя. Війна – велике зло, яке впливає на серце, розум, тіло, але передусім на здатність людини бути автентично вільною і співпрацювати зі своїм ближнім для загального блага. І це є великою трагедією», - додав він.

Першоєрарх наголосив, що нині Україна захищає увесь континент, у тому числі автентичні європейські цінності.

«Усе те, що ми нині переживаємо в Україні і намагаємося вирішити, свого часу стане багатством усієї Європи. Я вірю в Україну і вірю в Європу. Запрошую європейців відвідати нашу країну і побачити, як ми обстоюємо і поважаємо європейські цінності, гідність людської особи, спільне благо, солідарність і субсидіарність українського народу, який своєю кров'ю захищає Батьківщину, а відтак захищає Європу», - наголосив Патріарх УГКЦ.