• Головна
  • Новини
  • Україна закликає ОБСЄ зайнятися питанням переслідування ПЦУ в Криму...

Україна закликає ОБСЄ зайнятися питанням переслідування ПЦУ в Криму

15.02.2019, 11:16
Україна закликає ОБСЄ зайнятися питанням переслідування ПЦУ в Криму - фото 1
Україна закликає виконавчі структури ОБСЄ, включаючи Спеціальну моніторингову місію, зайнятися питанням переслідування Української Православної Церкви в окупованому Криму.

Україна закликає виконавчі структури ОБСЄ, включаючи Спеціальну моніторингову місію, зайнятися питанням переслідування Української Православної Церкви в окупованому Криму.

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук з посиланням на дані українських компетентних органів, повідомляє Укрінформ.

"Ми доводимо до відома Постійної ради, що в Сімферополі, в незаконно окупованому Криму, російські окупанти наказали єдиній Українській Православній Церкві в цьому місті залишити приміщення. Цей наказ окупаційної адміністрації спрямований на фактичне припинення присутності Української Православної Церкви на півострові та релігійного життя її шести парафій. Ми закликаємо виконавчі структури ОБСЄ, включаючи СММ, приділити належну увагу цьому питанню і відреагувати на події", - заявив він.

Дипломат закликав Росію припинити такі репресивні заходи та дотримуватися зобов'язань ОБСЄ щодо свободи думки, совісті, релігії та переконань.

"Ми в черговий раз закликаємо Російську Федерацію припинити свою незаконну окупацію Криму і агресію проти України, у тому числі шляхом виведення своїх збройних формувань з окупованих територій України і повного виконання своїх зобов'язання за Мінськими угодами", - заявив Прокопчук.