• Головна
  • Новини
  • Настоятель самобуду біля Десятинки пожалівся конгресу США на "переслідування" УПЦ МП...

Настоятель самобуду біля Десятинки пожалівся конгресу США на "переслідування" УПЦ МП

07.02.2019, 11:03
Настоятель самобуду біля Десятинки пожалівся конгресу США на "переслідування" УПЦ МП - фото 1

5 лютого 2019 року з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія намісник Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці Гедеон, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, відвідав конгрес США, де говорив про "напади на храми УП і побиття віруючих".

5 лютого 2019 року з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія намісник Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці Гедеон, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, відвідав конгрес США, де говорив про "напади на храми УПЦ і побиття віруючих".

viber_image.jpg

В УПЦ (МП) стверджують, що зустріч відбулася на запрошення влади Сполучених Штатів Америки.

У повідомленні УПЦ (МП) сказано:

«В ході спілкування з'ясувалося, що уряд США в повній мірі не володіє інформацією про релігійну проблему, яка склалася в Україні. Конгресмени США уважно вислухали єпископа Гедеона, який широко висвітлив ситуацію, пов'язану з порушенням міжнародних прав віруючих, про радикальні напади на храми УПЦ, побиття віруючих, утиски священнослужителів з боку радикальних організацій. Єпископ Гедеон передав офіційне звернення Держсекретарю Майклу Річарду Помпео і конгресменам уряду, в якому Українська Православна Церква просить розглянути порушення законів України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Як стверджує Гедеон, представники уряду США «пообіцяли розібратися в ситуації, що склалася навколо релігійної проблеми,  та  висловили підтримку в організації представництва УПЦ на території США».