• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ МП ігнорує питання щодо виступів на російському телебаченні...

Митрополит УПЦ МП ігнорує питання щодо виступів на російському телебаченні

06.02.2019, 12:38
Митрополит УПЦ МП ігнорує питання щодо виступів на російському телебаченні - фото 1

Митрополит Рівненський і Острозький УПЦ Московського Патріархату Варфоломій (Ващук) під час візиту в Москву в інтерв'ю телеканалу "Россия 1" повідомив про тиск влади на Церкву в Україні. У російську столицю він їздив на урочистості з нагоди десятиліття інтронізації Патріарха РПЦ Кирила.

Митрополит Рівненський і Острозький УПЦ Московського Патріархату Варфоломій (Ващук) під час візиту в Москву в інтерв'ю телеканалу "Россия 1" повідомив про тиск влади на Церкву в Україні. У російську столицю він їздив на урочистості з нагоди десятиліття інтронізації Патріарха РПЦ Кирила. Святкування відбувалося в Кремлівському палаці.

У телесюжеті митрополит Рівненський і Острозький УПЦ Московського Патріархату Варфоломій заявив: "Влада робить все можливе, щоб на нас натиснути. Ми боремося і сподіваємося, що Господь допоможе нам".

Журналісти UA Рівне звернулися до митрополита Варфоломія за коментарем, але пояснювати їм ситуацію він відмовився, пише LB ua.

Вікарій Рівненської єпархії УПЦ Московського Патріархату Пімен вранці телефоном зазначив, що протягом дня повідомить, чи коментуватиме митрополит Варфоломій свій візит до столиці Росії. Однак згодом на дзвінки журналістів вікарій більше не відповідав.

"Оскільки з сюжету журналістів "Россия 1" не зрозуміло, про яку саме владу і про який тиск йдеться, Суспільне звернулося до обласної адміністрації як до головного органу виконавчої влади на місці з проханням прокоментувати сказане митрополитом у Москві. Радник голови ОДА Ірина Михалевич сказала, що цю подію вони не коментуватимуть, оскільки немає предмету дискусії, додавши, що заяв про якісь утиски віруючих до них не надходило. Не коментують цю подію і в УСБУ області", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, на зборах з нагоди 10-річчя інтронізації патріарха Кирила президент Росії Володимир Путін пригрозив відреагувати у разі утисків УПЦ МП. Він назвав створення Православної Церкви України "проектом, який не має стосунку до віри, а наскрізь фальшивий і пов'язаний з боротьбою за владу".

Нагадаємо, в листопаді 2018 року митрополит Рівненський і Острозький УПЦ МП Варфоломій відкликав свій підпис під меморандумом, що закликає до створення єдиної Української Помісної Православної Церкви. У своїй заяві про відкликання підпису Варфоломій заявляв, що до цього його змусило обурення "духовенства і простих віруючих єпархії", а також "захоплення православних храмів".