• Головна
  • Новини
  • Єрусалимський Патріарх нагородив Новинського Золотим хрестом...

Єрусалимський Патріарх нагородив Новинського Золотим хрестом

31.01.2019, 10:25
Нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський отримав нагороду від Єрусалимського Патріарха Феофіла III.

Нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський отримав нагороду від Єрусалимського Патріарха Феофіла III. Про це він написав у себе на Фейсбуці, повідомляє Гордон.

На Святу Землю нардеп їздив у складі делегації Української Православної Церкви Московського Патріархату на чолі з митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм (Паканичем).

"Мене було удостоєно високої честі – із рук блаженнішого Патріарха Святого Града Єрусалима та всієї Палестини Феофіла III я отримав нагороду Єрусалимської Православної Церкви – Золотий хрест Вищого Таксіарху Лицарів Пресвятого Гробу Господнього", – написав він.

Політик уважає великою честю для себе дістати можливість і зробити посильний внесок у реставрацію головної православної святині – храму Гробу Господнього.

"Щиро вдячний його блаженству та всій Єрусалимській Православній Церкві за підтримку канонічної Української Православної Церкви, особливо в такі непрості для українського православ'я часи", – зазначив він.

Патріарх Феофіл, вручаючи нагороду, сказав, що Новинського відзначено за заслуги перед Єрусалимською Православною Церквою. Завдяки його меценатській допомозі у 2016–2017 роках у храмі Гробу Господнього вперше за останні 200 років проведено реставраційні роботи. Зусилля реставраторів було зосереджено на зміцненні та збереженні Кувуклії – невеликої купольної каплиці, розташованої в центрі ротонди храму, над місцем, де, за переказами, було поховане і три дні покоїлося тіло Ісуса Христа. Керувала реставраційним проектом архітектор Антонія Моропуло. Для проведення робіт було укладено спеціальну угоду між католицькою, православною та вірмено-григоріанською конфесіями, які відповідають за утримання Кувуклії.

Також із благословення митрополита Київського та всієї України Онуфрія 30 січня 2019 року з патріархом Єрусалимським Феофілом III зустрівся керівник справ УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. Патріарх запевнив, що молиться за єдність українського та світового православ'я, наголосив на необхідності особливої християнської мудрості, терпіння та смирення в цей кризовий період церковного життя. Він тепло відгукнувся про митрополита Онуфрія, охарактеризувавши його як "особливого єрарха і глибоко духовну людину".