Росія мертво вчепилася в УПЦ МП, - Петро Порошенко

02.01.2019, 10:30
Росія мертво вчепилася в УПЦ МП, - Петро Порошенко - фото 1
Росія "мертвою хваткою" вчепилася у свою церковну мережу в Україні, розглядаючи її як розгалужений канал впливу. Таку думку висловив Президент України Петро Порошенко в колонці для спецпроекту НВ "Світ у 2019".

Росія "мертвою хваткою" вчепилася у свою церковну мережу в Україні, розглядаючи її як розгалужений канал впливу. Таку думку висловив Президент України Петро Порошенко в колонці для спецпроекту НВ "Світ у 2019", повідомляє Depo.ua з посиланням на Новое время.

Порошенко.jpg

"Вовків імперіалізму потрібно вміти вираховувати, навіть якщо вони в овечих шкурах. Про це у своєму "Погляді на всесвітню історію" писав ще Джавахарлал Неру, один із лідерів індійського руху за незалежність. Для України, постколоніальної країни, яка не завершила боротьбу за свободу від колишньої метрополії, така установка надзвичайно важлива. Росія мертвою хваткою вчепилася у свою церковну мережу в Україні, розглядаючи її як розгалужений канал впливу. Російська Православна Церква - частина політичної системи РФ. Сам Путін порівняв РПЦ з ядерною зброєю", - зазначив Порошенко.

За його словами, було б злочином дивитися на все це крізь пальці.

Президент наголосив, що Томос про автокефалію - немов ще один Акт проголошення незалежності.