• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ МП закликав Путіна звільнити українських моряків...

Митрополит УПЦ МП закликав Путіна звільнити українських моряків

09.12.2018, 12:19
Митрополит УПЦ МП закликав Путіна звільнити українських моряків - фото 1
Митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП Анатолій попросив Володимира Путіна звільнити захоплених українських моряків.

Митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП Анатолій попросив Володимира Путіна звільнити захоплених українських моряків.

Про це йдеться у його зверненні до президента РФ, повідомляє Українська правда.

"На прохання віруючих людей Українського Полісся, від імені духовенства Сарненського-Поліської єпархії Української Православної Церкви і від себе особисто, звертаюся до Вас з проханням про допомогу: допоможіть звільнити воїнів-моряків, які стали заручниками події 25 листопада 2018 року в акваторії Азовського моря", - написав він.

"Я не можу давати оцінку політичним подіям, але мій християнський обов'язок, як архиєрея Православної Церкви, об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов'язує мене, як і моя християнська совість, співчувати постраждалим морякам та їхнім родинам, і не мовчати, коли страждають люди і їхні близькі, враховуючи, що один з моряків родом з Полісся", - додав Анатолій.

Він напряму звернувся до Путіна з проханням звільнити моряків з полону, "щоб вони змогли зустріти Різдво Христове зі своїми люблячими рідними".

Раніше митрополит Одеський УПЦ (МП) Агафангел (Саввін) просив Патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва) звернутися до керівництва Росії з проханням визволити українських моряків.