Генконсул Чеської Республіки у Львові відвідав монастир УГКЦ

Генконсул Чеської Республіки у Львові відвідав монастир УГКЦ - фото 1
Добромильський монастир св. Онуфрія 11 листопада відвідав Генеральний консул Чеської Республіки у Львові п. Павел Пешек.

Добромильський монастир св. Онуфрія 11 листопада відвідав Генеральний консул Чеської Республіки у Львові п. Павел Пешек, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У ході візиту консул цікавився історичним минулим монастиря, теперішнім станом, а також перспективами розвитку. Пан Павел приємно здивувався тим, що у монастирській церкві за участю монахів та мирян щоденно служиться Свята Літургія, а також, що до монастиря прибувають паломники, незважаючи на те, що монастир знаходиться у віддаленому та важкодоступному місці.

Ігумен Добромильського монастиря о. Симеон Манько, ЧСВВ, поділився з шановним гостем історією Василіянського Чину, зокрема тим фактом, що з настанням підпілля УГКЦ частина ченців з Добромильського та Лаврівського монастирів мали можливість виїхати на територію теперішньої Чехії, де продовжували студії в університетах Праги та Оломовця.

У книзі почесних гостей монастиря консул Чеської Республіки написав подяку за «можливість відвідати чудовий монастир, який випромінює духовний спокій та умиротворення».