• Головна
  • Новини
  • Бухарест не повірив у російські «фейки» про можливі утиски румунської громади після Томосу...

Бухарест не повірив у російські «фейки» про можливі утиски румунської громади після Томосу

26.10.2018, 13:35
Бухарест не повірив у російські «фейки» про можливі утиски румунської громади після Томосу - фото 1
За розповсюдженням у ЗМІ фейків про можливі утиски румунської православної громади України внаслідок отримання УПЦ автокефалії стоять завуальовані інтереси проросійських кіл.

За розповсюдженням у ЗМІ фейків про можливі утиски румунської православної громади України внаслідок отримання УПЦ автокефалії стоять завуальовані інтереси проросійських кіл.

Про це заявило Посольство України в Румунії, повідомляє Укрінформ.

"В іноземній пресі, в тому числі в румунській, розповсюджуються фейкові матеріали з провокаційними тезами про нібито загрози того, що процес отримання і практичної реалізації автокефалії УПЦ "супроводжуватиметься захопленням українськими націоналістами православних церковних споруд румунських парафій, які наразі відносяться до УПЦ Московського Патріархату", а також "забороною Богослужіння в румунських церквах України румунською мовою"... Наголошуємо на штучності подібних провокаційних ідей, а також на тому, що за їх розповсюдженням, в тому числі у середовищі румунської громади України, стоять завуальовані інтереси проросійських кіл, які зацікавлені у дестабілізації ситуації в Україні та її відносин із сусідніми державами", - зазначили у Посольстві.

У диппредставництві констатували, що, на жаль, заяви з аналогічним підтекстом лунають останнім часом як з боку окремих лідерів румунської громади України, так і з боку румунських політиків, які, на думку українських дипломатів, не усвідомлюють високого ступеня провокаційності подібних безвідповідальних заяв і закликів, а також їх можливих негативних наслідків для регіону.

У Посольстві нагадали, що Президент України Петро Порошенко у заяві з нагоди рішення Синоду Вселенського Патріархату щодо продовження процесу надання автокефалії Українській Православній Церкві наголосив на повній готовності Української держави захищати права та інтереси всіх релігійних громад країни, а також не допускати будь-яких провокацій та екстремістських проявів на нашій території.