• Головна
  • Новини
  • США підтримують надання Україні Томосу про автокефалію, - Посол...

США підтримують надання Україні Томосу про автокефалію, - Посол

03.08.2018, 10:52
США підтримують надання Україні Томосу про автокефалію, - Посол - фото 1
Україна має підтримку православних Церков усієї Західного півкулі

У США підтримують надання Томосу про Єдину помісну Українську православну церкву. Про це посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий заявив в інтерв'ю "Укрінформу", повідомляє РБК-Україна.

Чалий.jpg

Він розповів, що Україна має консолідовану підтримку православних Церков, по суті, всієї Західної півкулі.

"Питання релігії й Церкви не є тією сферою, де державні структури безпосередньо впливають на рішення. Цим займаються саме релігійні організації. І ми маємо консолідовану підтримку православних церков, по суті, всієї Західної півкулі. І я дуже вдячний за позицію Української Православної Церкви США, за лідерство митрополита Антонія і архиєпископа Даниїла, за єдність, яка була продемонстрована буквально днями під час відзначення 100 років заснування УПЦ в Америці. Там були присутні члени Константинопольського Синоду, представники автокефальних Церков різних країн, і у мене склалося дуже позитивне враження після спілкування з ними", - повідомив Чалий.

Очевидно, що УПЦ США підтримує це питання, хоча дискусії були, але зараз вони завершилися, і ми отримали повну і потужну підтримку, заявив посол.