• Головна
  • Новини
  • Ганна Гопко розповіла представнику Держдепу США про переслідування за віру у Криму та в ОРДЛО...

Ганна Гопко розповіла представнику Держдепу США про переслідування за віру у Криму та в ОРДЛО

20.07.2018, 11:11
Ганна Гопко розповіла представнику Держдепу США про переслідування за віру у Криму та в ОРДЛО - фото 1
Голова Комітету у закордонних справах ВРУ Ганна Гопко 17 липня, перебуваючи з робочим візитом у Вашингтоні, взяла участь у круглому столі з питань релігійних свобод.

Голова Комітету у закордонних справах ВРУ Ганна Гопко 17 липня, перебуваючи з робочим візитом у Вашингтоні, взяла участь у круглому столі з питань релігійних свобод.

Депутатка також разом з Послом України в США Валерієм Чалим провели зустріч з Послом з особливих доручень Державного департаменту США з питань міжнародної свободи релігій Семом Браунбеком.

Про це повідомляє офіційний веб-портал ВРУ.

Голова Комітету у закордонних справах виступила з закликом до міжнародної спільноти щодо посилення впливу на Росію з метою забезпечення дотримання прав людини в тимчасово окупованому Росією Криму та на Донбасі.

Вона наголосила на продовженні постійних утисків Росією свободи віросповідань, релігійних переслідувань та систематичного застосування тортур проти громадян. Окремий наголос було зроблено на критичній ситуації з політв’язнями Кремля, необхідності підтримки та рішучих дій міжнародних партнерів для звільнення заручників. Голова Комітету у закордонних справах підтвердила відданість України принципам толерантності та недискримінації в українському суспільстві.

У своїй доповіді Ганна Гопко розповіла про важливість отримання Томосу на автокефалію УПЦ.

«Це історичне рішення - автокефалія для Православної Церкви, - зупинить втручання Москви та її політичний вплив на віруючих через Церкву», - зауважила Голова Комітету.

У ході зустрічі з Послом з особливих доручень Державного департаменту США з питань міжнародної свободи релігій Семом Браунбеком було обговорено підготовку до важливого міністерського засідання з просування свободи релігій, яке наступного тижня пройде у Вашингтоні, більш детально поінформовано про зусилля, спрямовані на здобуття автокефалії Української Церкви й важливість міжнародної підтримки для забезпечення прав і свобод людини на окупованих територіях, звільнення політичних заручників.