• Головна
  • Новини
  • Порошенко провів зустріч з Патріархом Сербської Православної Церкви Іринеєм...

Порошенко провів зустріч з Патріархом Сербської Православної Церкви Іринеєм

04.07.2018, 10:22
Президент України Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Белграда провів зустріч з Патріархом Сербської Православної Церкви Іринеєм.

Президент України Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Белграда провів зустріч з Патріархом Сербської Православної Церкви Іринеєм.

Глава Української держави закликав Патріарха Іринея молитися за мир і наголосив на підтримці територіальної цілісності Сербії.

Петро Порошенко висловив сподівання, що Сербська Православна Церква, як одна з найстаріших у християнському православному світі, підтримувала і буде підтримувати Україну, повідомляє сайт Глави держави.

Як вже інформувала РІСУ, представники Сербської Православної Церкви дотримуються позиції Московського Патріархату з питання автокефалії невизнаних Православних Церков, у тому числі й Української. Так, 10 травня Архиєрейський Собор СПЦ висловив підтримку та співчуття «Церкві мучениці в Україні, яка грубим чином піддається переслідуванню з боку нинішнього режиму в Києві».

23 травня Патріарх Іриней, перебуваючи у Москві, виступив за цілісність Російської Церкви та ще раз озвучив улюблену тезу священнослужителів РПЦ про «переслідувану» УПЦ (МП):

"Зараз мученицька Українська Церква - там, де святий князь Володимир хрестив народ Святої Русі, - опоганюється блюзнірством розкольників, насильством і кровопролиттям. Всім відомий подвиг сотень тисяч сербів, які на смерть боролися за святе Православ'я. Тому, думаю, не потрібно багато слів, щоб пояснити, як ставиться Сербська Церква до всього того, що зараз відбувається в Україні. Наша відповідь на це така ж, якою була би відповідь наших предків: Сербська Церква повністю підтримує єдність і цілісність Руської Православної Церкви і рішуче засуджує дії уніатів і розкольників, які роздирають хітон Христовий у купелі Київського Хрещення, продаючи свій народ ворогам віри. Кінець їх буде по ділах їх (2 Кор. 11. 15). Всякий, хто допомагає українським розкольникам, це ворог не тільки Російської Церкви і «русского міра», але також і всіх православних слов'янських народів і всього православного світу... Нехай на українську землю прийде мир і злагода в істині, відбудуються і наповняться молільниками стародавні і нові храми, і єдина Свята Русь з твердістю і силою продовжить свою місію на благо всього християнського світу!"