• Головна
  • Новини
  • Намісник Святогорської лаври розповів Послу Японії про ситуацію на сході України...

Намісник Святогорської лаври розповів Послу Японії про ситуацію на сході України

22.06.2018, 14:36
Намісник Святогорської лаври розповів Послу Японії про ситуацію на сході України - фото 1
Святогірську лавру 19 червня відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії Шігекі Сумі. Делегація також відвідала одну зі шкіл Краматорська, якій надавав допомогу уряд Японії, інформує УНІАН-релігії.

Святогірську лавру 19 червня відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії Шігекі Сумі. Делегація також відвідала одну зі шкіл Краматорська, якій надавав допомогу уряд Японії, інформує УНІАН-релігії.

Святогірська_лавра.jpg

На другий день візиту на Донбас Посол Японії виявив бажання відвідати Свято-Успенську Святогірську лавру, де вже одного разу побував більш ніж два роки тому, повідомляє прес-служба Святогірської лаври.

В обителі делегацію дипломатів зустрічав секретар Святогірської лаври архимандрит Лазар (Терещенко).

Почесним гостям запропонували екскурсію лаврським музеєм. По закінченні знайомства з експозицією музею делегацію привітав намісник Свято-Успенської Святогірської лаври митрополит Арсеній. У його супроводі гості відвідали Свято-Успенський собор і прогулялися по території обителі.

Перший секретар Посольства Японії в Україні, яка побувала в Святих Горах вперше, розповіла лаврській прес-службі про мету візиту дипломатів на Донбас.

За її словами, основною метою було з'ясувати, яка ситуація зараз на сході України.

Оскільки, як пояснила Ріцуко Іноує, мешканці Японії помилково вважають, що на Донбасі конфлікт майже вичерпаний, за минулі 4 роки. Але японські дипломати хочуть розповісти своїм землякам, що проблема в східному регіоні України все ще залишається гострою, конфлікт триває, і головне - продовжують страждати мирні люди.

«Це наша головна мета - донести цю інформацію», - підкреслила Ріцуко Іноує. Гості також цікавилися інформацією про допомогу вимушеним переселенцям, яку надала Свято-Успенська Святогірська лавра з початку військового конфлікту та продовжує надавати донині, забезпечуючи повне утримання понад 200 біженців в самій обителі, і щодня надаючи трапезу ще 150 біженцям, які проживають у Святогірську, йдеться у повідомленні.