• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет нагородив орденом віце-президента Європарламенту...

Патріарх Філарет нагородив орденом віце-президента Європарламенту

03.05.2018, 11:11
Патріарх Філарет нагородив орденом віце-президента Європарламенту - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет нагородив першого віце-президента Європарламенту Мейрід Макгіннес орденом святого Володимира ІІІ ступеня.

Патріарх УПЦ КП Філарет нагородив першого віце-президента Європарламенту Мейрід Макгіннес орденом святого Володимира ІІІ ступеня.

Церемонія нагородження пройшла у Брюсселі під час міжнародної конференції "Україна за часів незалежності: погляд Православної Церкви Київського Патріархату на суспільство, що змінюється", у середу в Європарламенті, повідомляє Укрінформ.

"Ця нагорода присуджується за видатні досягнення у підтримці християнсько-демократичних цінностей в Європі та у світі, а також України на шляху її повернення до європейської родини, за культурний і міжрелігійний діалог, за підтримку співпраці УПЦ КП з Європарламентом", - йдеться у рішенні Патріарха Філарета.

Патріарх відзначив, що церковний орден св. Володимира є символом європейської України.

У свою чергу перший віце-президент Європарламенту Макгіннес висловила переконання, що Українська Православна Церква Київського Патріархату разом з іншими Церквами відіграє важливу роль для консолідації суспільства у державі.

Вона наголосила, що в Україні забезпечено високий рівень свободи релігій, а, відтак, українці саме Церкві довіряють найбільше.