• Головна
  • Новини
  • Видворені з України російські дипломати підтримували стосунки із УПЦ (МП)...

Видворені з України російські дипломати підтримували стосунки із УПЦ (МП)

02.04.2018, 13:58
Видворені з України російські дипломати підтримували стосунки із УПЦ (МП) - фото 1
Вислані з України працівники російських дипломатичних представництв часто навідувалися у лавру і зустрічалися із єрархами УПЦ (МП). Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Вислані з України працівники російських дипломатичних представництв часто навідувалися у лавру і зустрічалися із єрархами УПЦ (МП). Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Росіяни залишали Київ зі столичного аеропорту "Жуляни". Так, Володимир Небиваєв вилітав з дружиною. Він працював офіційним радником посольства та представником Служби зовнішньої розвідки Росії. Їх проводжав Костянтин Воробйов, керівник Російського центру науки та культури в Києві, яке ще називають Росспівробітництвом. По суті, це - осередок "руського міра" в українській столиці.

Взагалі до Лаври Воробйов і видворений дипломат-розвідник Небиваєв навідувалися часто. Одного разу вони були в компанії Руслана Требунського, представника прикордонної служби ФСБ РФ. Здебільшого візити цієї трійці відбувалися до єпископа УПЦ (Московського Патріархату) ректора Київської духовної академії та семінарії владики Сільвестра (Стойчева). Ще до Лаври приїздив Олександр Лукашик, тимчасово повірений у справах Росії в Україні. Також фіксувалась зустріч очільника Російського культурного центру з керівником РІА Новини Кирилом Вишинським.

180402_1.jpgОкрім осіб, з якими постійно зустрічається Воробйов, відомо про низку інших людей, які мають дружні стосунки з директором Росспівробітництва. Це музикант Олег Карамазов, православний журналіст з прес-служби УПЦ (МП) Василь Анісімов, академік НАН з проросійськими поглядами Петро Толочко. "Культурний центр - це дуже гарне прикриття. Воно дозволяє підібрати лояльних російській культурі людей. Де лояльність - там можна оперувати лояльністю: зменшувати або збільшувати її ступінь. Утворюється середовище. А чим більше середовище - тим складніше відстежити. Одна справа - стежити за російським аташе, інша - за трьома тисячами людей, які за рік відвідали цей культурний центр і взяли участь в їх програмах", - сказав військовий експерт Олексій Арестович.