• Головна
  • Новини
  • У Варшаві Патріарх УГКЦ закликав до примирення поляків та українців...

У Варшаві Патріарх УГКЦ закликав до примирення поляків та українців

16.03.2018, 10:21
У Варшаві Патріарх УГКЦ закликав до примирення поляків та українців - фото 1
У будинку Єпископату Польщі Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) взяв участь у презентації книжки «Діалог лікує рани», повідомляє Польське радіо.

У будинку Єпископату Польщі Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) взяв участь у презентації книжки «Діалог лікує рани», повідомляє Польське радіо.

На прохання прокоментувати нинішні польсько-українські відносини, Патріарх Святослав (Шевчук) наголосив, що це не криза між нашими суспільствами та Церквами, тільки політична криза. На думку першоєрарха, нині ми маємо справу з політичним популізмом, розрахованим лише на перемогу на виборах. З другого боку, натомість, існує екстремальний націоналізм, який оплачується з «центру однієї великої держави».

Глава УГКЦ та присутній на зустрічі у будинку Єпископаті Польщі варшавський митрополит кардинал Казімєж Нич, підкреслили, що дії політиків та істориків необхідні для того, щоб заспокоїти настрої між поляками та українцями.

«Церква допоможе, але тільки в дусі християнського прощення та примирення» - зазначив кардинал Казімєж Нич. Він також послався на знаменитий лист польських єпископів німецьким єпископам з 1965 року.

«Якби польські єпископи, кажучи слова про прощення, враховували: скільки, хто винен, чи Німеччина відповість належним чином, то цей лист не було б написано» - сказав Казімєж Нич.

Після прибуття до Варшави Патріарх Святослав зустрівся з головою Єпископату Польщі архиєпископом Станіславом Ґондецьким.

Обидва єрархи оголосили про подальшу співпрацю Церков для примирення між польськими та українськими народами.