• Головна
  • Новини
  • Визначено дату, тему і програму саміту СЕР-2019, який збере у Львові активних парафіян Європи...

Визначено дату, тему і програму саміту СЕР-2019, який збере у Львові активних парафіян Європи

12.03.2018, 10:26
Визначено дату, тему і програму саміту СЕР-2019, який збере у Львові активних парафіян Європи - фото 1
Львів прийматиме 30-й, ювілейний, Колоквіум європейських парафій (СЕР), що об’єднує священиків і мирян, які хотіли б надати більш динамічного життя своїм парафіям.

Львів прийматиме 30-й, ювілейний, Колоквіум європейських парафій (СЕР), що об’єднує священиків і мирян, які хотіли б надати більш динамічного життя своїм парафіям.

CEP-1w.gif

Три дні поспіль – 9-11 березня –  у Львові, у центрі Архистратига Михаїла, відбувалися засідання Президії CEP та оргкомітету від України, на яких визначено дату, тему, гасло та програму колоквіуму в Україні.

Отож, 30-й ювілейний СЕP відбуватиметься з 27 липня по 1 серпня 2019 року у Львові.

Його гасло: «Чи можуть  відмінності нас об’єднати?»

Головна тема: «Хто допоможе нам бути християнами у  сучасній Європі.

Визначені підтеми для обговорення:

1. Папа Франциск та Його бачення сучасної Церкви (вибрано Римського архиєрея, бо він є церковним провідником, який найбільш відважно пропонує конкретні кроки для практичного християнського життя в нинішніх секулярних умовах);

2. Притча про блудного сина (Одна з найвідоміших притч, яка міститься в Євангелії від Луки 15:11-32. Сюжет цієї притчі у символічній формі ілюструє взаємовідносини між людиною та Богом. Наголос повинен бути на особі Старшого брата, який грає роль «праведного християнина, що перешкоджає невоцерковленим почуватися вільно в Церкві»);

3. Гідність кожної людини. Хто допоможе нам бути християнами у сучасній Європі?(Один із головних викликів для сучасних християн – вийти зі своїх храмів, щоб зустрічатися із всіма людьми, не осуджуючи нікого,  всім пропонуючи Христову любов). 

Рішення про гасло, головну тему і підтеми СЕP на 2019 рік прийняла Президія Колоквіуму за участю Президента цієї організації о. Антоніо Касара (Мальта), єпископа РКЦ Мартіна Гачера (Щвейцарія), представниці  БФ  "Реновабіс", відповідальної за учасників зі східної Європи на СЕР Маргарет Майєрз (Німеччина) та ін. і  Українського оргкомітету.

Проголосовано дорослу і молодіжну програми зустрічі СЕР в Україні.

Зараз розпочнеться кропітка праця з підготовки цього велелюдного саміту у Львові. Очікується на приїзд 150-ти учасників СЕР з різних країн Європи і така ж кількість учасників з парафій України.

Український оргкомітет СЕР має півтора року на організацію цього непересічного релігійно-суспільного заходу у західній столиці України.

Детальніше читайте у репортажі: Львів готується стати центром активного парафіяльного життя Європи.