Посли розмалюють писанку словами Шевченка

02.03.2018, 13:02
Посли розмалюють писанку словами Шевченка - фото 1
До 204-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка посли іноземних держав розмалюють писанку. Дипломати особисто нанесуть рядки з твору письменника на символ Великодня, інформує Gazeta.ua.

До 204-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка посли іноземних держав розмалюють писанку. Дипломати особисто нанесуть рядки з твору письменника на символ Великодня, інформує Gazeta.ua.

Шевченко.jpg

Пізніше роботу презентують на Софійській площі на Фестивалі писанок у рамках щорічного Міжнародного культурно-просвітницького проекту "Нас єднає Шевченкове слово".

"Цього року в рамках відзначення 2018-го як Року культурної спадщини в Європі і Року охорони культурної спадщини в Україні до шевченківських днів ми готуємо низку заходів за участі дипломатів. Посли візьмуть участь у відеофлешмобі "Заповіт єднає світ", в якому декламуватимуть вірш різними мовами світу", - каже співорганізатор проекту Влада Литовченко.

Дипломати зустрінуться зі студентами і розкажуть їм про знакові літературні постаті своїх країн, а також про творчі періоди Тараса Шевченка, пов'язані з їхньою батьківщиною.

"6 березня у приміщенні КНУКіМ відбудеться однойменна дискусійна платформа за участю громадських та наукових діячів, студентства. Учасники обговорюватимуть творчість Великого Кобзаря, особливо окресливши закордонні періоди", - каже співорганізатор Інна Костиря.

Урочиста церемонія "Нас єднає Шевченкове слово" відбудеться 6 березня об 11:00 у Київському національному університеті культури і мистецтв за адресою вул. Коновальця, 36.

Організатори проекту – Міжнародний Фонд культурного співробітництва та Київський національний університет культури і мистецтв за підтримки Київської обласної державної адміністрації, Управління культури, національностей та релігій КОДА, Національного музею Тараса Шевченка, Вишгородського історико-культурного заповідника та міжнародного етнокультурного проекту Folk Ukraine.