• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ (МП) помолився за мир з дипломатами православних країн...

Предстоятель УПЦ (МП) помолився за мир з дипломатами православних країн

26.02.2018, 08:22
Предстоятель УПЦ (МП) помолився за мир з дипломатами православних країн - фото 1
У першу неділю Великого посту, 25 лютого, Митрополит Онуфрій звершив чин Торжества Православ’я та Літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

У першу неділю Великого посту, 25 лютого, Митрополит Онуфрій звершив чин Торжества Православ’я та Літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

На Богослужінні з нагоди святкування Торжества Православ’я були присутні представники посольств іноземних православних держав в Україні: Болгарії, Греції, Македонії, Молдови, Росії, Румунії та Сербії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП). 

Торжество-православя-15w.gif

“Нехай Господь допоможе нам мужньо берегти чистоту Православної віри”, – побажав митрополит.

Під час Літургії прозвучала молитва за мир в Україні. Митрополит Онуфрій привітав присутніх Послів та представників посольств країн, більшість населення яких сповідує Православну віру.

"Цьогорічне свято Торжества Православ’я – це свято для православних народів усіх наших країн. Ваша присутність на сьогоднішній Божественній Літургії в цій святій Лаврі і наша спільна молитва – це прояв соборності нашої Святої Православної Церкви, це свідчення нашої єдності і підтвердження того, що всі ми сповідуємо одну віру. Наші народи належать до різних Помісних Православних Церков, але всі наші Помісні Церкви разом становлять Єдину Церкву Христову. Цьогорічне свято – це свято тріумфу Церкви. Саме так назва цього свята звучить грецькою мовою – Тріумф Православ’я! Це свято перемоги Церкви над розколами і єресями", - зазначив Митрополит Онуфрій.

“Переживаючи сьогодні складні часи в нашій історії, ми сердечно вдячні вам, вельмишановні панове дипломати, за підтримку і солідарність з нашим віруючим народом. У свою чергу від імені духовенства та вірних Української Православної Церкви молитовно бажаю всім православним народам благословіння Божого, благоденства, миру і процвітання!” – побажав на завершення Митрополит Онуфрій.

Серед дипломатів були представники посольств Болгарії, Греції, Македонії, Молдови, Росії, Румунії та Сербії: радник Посольства Республіки Болгарії в Україні – Стояна Русинова, Посол Грецької Республіки в Україні Георгіос Пукаміссас з дружиною, Посол Республіки Македонія в Україні  – Столе Змейкоскі, Посол Республіки Молдова в Україні  – Руслан Болбочан, Тимчасовий повірений Російської Федерації в Україні – О. П. Лукашик, представник Посольства Румунії в Україні  – Космін Чіпріан Журка, Посол Республіки Сербія в Україні – Раде Булатович.