• Головна
  • Новини
  • Молитовний сніданок з Президентом США зібрав тисячі представників політичних кіл та релігійних лідерів...

Молитовний сніданок з Президентом США зібрав тисячі представників політичних кіл та релігійних лідерів

09.02.2018, 17:17
Молитовний сніданок з Президентом США зібрав тисячі представників політичних кіл та релігійних лідерів - фото 1

У Вашингтоні 8 лютого відбувся 66-й Національний молитовний сніданок за участі Президента США Дональда Трампа. У центрі американської столиці зібралися тисячі представників різних політичних кіл та релігійні лідери, бізнесмени, громадські діячі, спеціальні гості з понад 100 країн світу, зокрема, десятки делегатів з України.

У Вашингтоні 8 лютого відбувся 66-й Національний молитовний сніданок за участі Президента США Дональда Трампа. У центрі американської столиці зібралися тисячі представників різних політичних кіл та релігійні лідери, бізнесмени, громадські діячі, спеціальні гості з понад 100 країн світу, зокрема, десятки делегатів з України.

Серед них: Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, координатор української делегації народний депутат Павло Унгурян, президент Української асоціації релігійної свободи, народний депутат Віктор Єленський, депутати з партій “Народний фронт”, “Батьківщина” та “Блок Петра Порошенка”.

Молитовний_сніданок.jpg

За повідомленням прес-служби Павла Унгуряна, 66-й Національний молитовний сніданок США відбувся на надзвичайно високому рівні. В його роботі взяв участь Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп. Окрім цього були присутні Президенти декількох країн, члени Королівських сімей, Прем’єр-міністри, відомі особистості.

Серед яскравих спікерів цьогорічного молитовного сніданку були: лейтенант Скотт Смайлі, який став першим повноцінним військовослужбовцем попри свою незрячість,  Білавал Зардарі - син покійної Прем’єр-міністра Пакистану Бенезір Бхуто.

Українська делегація мала щільний графік ділових зустрічей з різними високопосадовцями: представниками уряду США, Конгресу, Сенату, Державного департаменту, в рамках яких ведуться переговори щодо розширення підтримки України та захисту інтересів нашої держави. Зокрема, хотілося б відзначити проведення зустрічей з Бетсі Девос міністром освіти США та з сенатором Джеймсом Ленкфордом.

«Важливим для України є те, що під час молитовного сніданку Президент Дональд Трамп наголосив, що США будуть підтримувати країни, котрі потерпають від зовнішніх агресорів,” - прокоментував подію координатор української делегації Павло Унгурян.

“Побудова країни на Біблійних цінностей, єднання навколо духовних речей та взаєморозуміння служить своєрідним захистом від внутрішніх і зовнішніх конфліктів та є умовою до процвітання. Цей шлях пройшли США та інші країни.” - підкреслив він.

Сьогодні, 9 лютого, відбувся традиційний “Український молитовний сніданок” у Вашингтоні, де зібралися окремо представники українського парламенту та низка делегацій з інших європейських країн, а також представники уряду і Конгресу США. 

Додамо, незважаючи на те, що молитовний сніданок Дональда Трампа відбувся 8 лютого, відсутність народних депутатів позначилась на роботі Верховної Ради — 7 лютого, парламентарі не змогли ухвалили будь-яких документів.

У сесійній залі перебувало не більше 160-170 нардепів. На молитовний сніданок поїхало 50 нардепів.Спікер Андрій Парубій закрив засідання парламенту на дві години раніше.