• Головна
  • Проекти
  • Представники Місії ОБСЄ вивчають релігійну ситуацію на Вінниччині...

Представники Місії ОБСЄ вивчають релігійну ситуацію на Вінниччині

02.02.2018, 14:40
Представники Місії ОБСЄ вивчають релігійну ситуацію на Вінниччині - фото 1
У Центрі національних культур Вінниччини 1 лютого секретар Вінницької єпархії УПЦ КП прот. Ігор Сіранчук зустрівся з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ спостерігачем Деяном Георгієвскі та Божеску Маріаном.

Представники Місії ОБСЄ в ці дні зустрічаються з церковнослужителями різних конфесій Вінниччини, а також з місцевою владою, для моніторингу релігійної ситуації в регіоні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП і сайтУПЦ (МП).

ОБСЄ.jpg

У Центрі національних культур Вінниччини 1 лютого секретар Вінницької єпархії УПЦ КП прот. Ігор Сіранчук зустрівся з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ спостерігачем Деяном Георгієвскі та Божеску Маріаном.

Візит спостерігачів місії ОБСЄ до Вінниці відбувся з метою ознайомлення зі станом міжрелігійної та міжнаціональної ситуації в регіоні, методами і формами співпраці органів державної влади з релігійними організаціями та національними спільнотами. За інформацією Деяна Георгієвскі, представниками ОБСЄ постійно проводиться моніторинг засобів масової інформації, з яких встановлено, що Вінниччина, порівняно з іншими областями, має один із найвищих рівнів толерантності.

У ході спілкування, прот.Ігор Сіранчук розповів Деяну Георгієвскі про відносини Вінницької єпархії з органами влади, як на обласному рівні, так і на місцевому, а також поінформував про кількісний склад релігійних громад УПЦ КП на Вінниччині. Розмова велась і про міжконфесійні стосунки та вирішення різного роду питань на рівні Вінницької обласної Ради Церков та релігійних організацій.

Того ж дня, відбулася зустріч начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького з представниками Місії ОБСЄ. Члени Моніторингової Місії проінформували, що їх діяльність направлена на спостереження ситуації в державі. Працюють вони на усій території Україні. Офіс фокус-групи, що прибула на Вінниччину, знаходиться в м. Чернівці.

Крым того, 1 лютого в управлінні Вінницької єпархії УПЦ (МП) митрополит Вінницький і Барський Симеон зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. У розмові взяв участь секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко.

Було обговорено стан міжконфесійних відносин на Вінниччині, а також діяльність духовенства і вірян Вінницької єпархії з надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України та соціальним закладам на території бойових дій на Донбасі.

Раніше, 26 січня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела відбулася зустріч зі спостерігачами Місії в Одеському єпархіальному управлінні УПЦ (МП). Делегацію у складі Єви Гмелін, Арама Арутюняна і супроводжуючих осіб прийняв секретар Одеської єпархії протоієрей Євген Гутьяр.

12 січня в канцелярії єпархіального управління УПЦ (МП) митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука також провів робочу зустріч з представниками Дніпровського офісу ОБСЄ. Він поінформував гостей про ситуацію, що склалася у Запорізькому регіоні внаслідок конфлікту, коли священики його єпархії відмовилися відспівувати загиблу дитину,  хрещену в УПЦ КП.

Теги: #ОБСЄ