• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет та Посол Великобританії обговорили корупцію, агресію Росії та переходи з УПЦ (МП) в УПЦ КП...

Патріарх Філарет та Посол Великобританії обговорили корупцію, агресію Росії та переходи з УПЦ (МП) в УПЦ КП

31.01.2018, 12:22
Патріарх Філарет та Посол Великобританії обговорили корупцію, агресію Росії та переходи з УПЦ (МП)  в УПЦ КП - фото 1
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 30 січня 2018 року зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф на її прохання.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 30 січня 2018 року зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф на її прохання.

У зустрічі також взяв участь голова Інформаційного управління Київської Патріархії, представник Київського Патріархату при Європейських інституціях архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

КП.jpg

Як йдеться у повідомленні прес-служби Київської Патріархії, під час зустрічі учасники охопили широкий спектр актуальних питань для України та українського народу. Владика привернув увагу до того, що УПЦ Київського Патріархату виступає проти корупції й зазначив, що боротьба з нею в Україні йде як з боку Церкви, так і з боку держави.

«В Україні проблема в корупції і це наша біда. Церква проти цього виступає і все, що ми можемо робити – робимо, але рух йде дуже повільно. Не можна сказати, що немає боротьби із корупцією, боротьба є і Президент намагається в цьому напрямку працювати, але не від нього одного все залежить, адже створена система, яку Президент не може сам зруйнувати і йому потрібна допомога, і допомога не тільки ззовні, а й допомога від самих українських підприємців, щоб вони стали на шлях чесного бізнесу. В Україні боротьба з корупцією почалась і про це ми не тільки говоримо, а й створюється механізм боротьби і рано чи пізно вона буде переможена» – сказав Патріарх Філарет.

Співрозмовники також обговорили питання, які стосуються припинення агресії на сході проти України. Посол Джудіт Гоф зазначила, що підтримка України є принциповою позицією для Великобританії: «Ваша безпека, безпека України, - це наша безпека, це безпека Європи і це дуже важливо». Також вона запевнила Святійшого Патріарха Філарета в тому, що уряд Великої Британії й надалі підтримуватиме Україну.

Предстоятель Київського Патріархату висловив подяку за солідарність та всесторонню підтримку Великобританії у питаннях територіальної цілісності і суверенітету України.

Патріарх Філарет також розповів про процес виходу вірних із юрисдикції Московського Патріархату та приєднання до Церкви Київського Патріархату, який відбувається в основному мирним шляхом.

«Народ не підтримує Московський Патріархат і зараз відбувається процес переходу вірних із Московського Патріархату в Київський. Через що? Через те, що наприклад у храмах Московського Патріархату не відспівували воїнів, які загинули за Україну, називаючи їх «вбивцями». Люди, бачачи таке ставлення, - виходять із цієї Церкви. Або для прикладу випадок, який стався у Запоріжжі. Ці дії Московського Патріархату спонукають їхніх вірних переходити в Київський Патріархат», - сказав Предстоятель.

Наприкінці зустрічі Патріарх Філарет подарував гості нові друковані видання Київської Патріархії.