• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ попросив представників МЗС Австрії допомогти звільнити українських полонених...

Патріарх УГКЦ попросив представників МЗС Австрії допомогти звільнити українських полонених

13.11.2016, 10:27
У рамках свого душпастирського візиту до Австрії Патріарх УГКЦ Святослав, зустрівся з політичним директором Міністерства закордонних справ Австрії Александром Маршиком та директором наукового співробітництва доктором Маркусом Бергманом.

У рамках свого душпастирського візиту до Австрії Патріарх УГКЦ Святослав, зустрівся з політичним директором Міністерства закордонних справ Австрії Александром Маршиком та директором наукового співробітництва доктором Маркусом Бергманом. Зустріч відбулася 11 листопада 2016 року в приміщенні Міністерства.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, на першій офійній зустрічі з австрійськими політиками Главу УГКЦ супроводжували Генеральний вікарій католиків візантійського обряду в Австрії о. Юрій Коласа та проректор з програмного розвитку Українського католицького університету Олег Турій.

Головуючим на зустрічі виступив Предстоятель УГКЦ. Першоєрарх розповів присутнім, як сьогодні позиціонує себе УГКЦ в суспільному дискурсі. Другим важливим моментом на зустрічі стала розмова про корупцію в Україні, яку, на жаль, так і не вдалося викорінити після Революції гідності.

Предстоятель УГКЦ зауважив: «Ми підходимо до цього питання не лише з точки зору якогось карального закону, а і з точки зору християнської моралі, бо кажемо, що корупція – це гріх. Ми говоримо про корупцію як про нездатність до будівництва спільного блага. Хочу нагадати, що наша Церква має цілу антикорупційну душпастирську програму, яку ми затвердили на нашому Синоді в Зарваниці весною цього року. Ми хочемо зробити сумління наших християн чутливим до корупції».

Наприкінці зустрічі Патріарх Святослав розповів австрійським чиновникам про свою нещодавню поїзду у Краматорськ та попросив посприяти у звільненні українських полонених.

«Наступного року Австрія головуватиме в ОБСЄ. Тому я попросив наших співрозмовників допомогти звільнити наших українських полонених, з яким там поводяться не по-людськи, – зазначивГлава УГКЦ, – це справжні тортури. Наші опоненти були зворушені почутим та одразу записали це завдання як одне з пріоритетних».

Результатом сьогоднішньої бесіди українського греко-католицького духовенства і представників Міністерства закордонних справ Австрії має стати візит Міністра закордонних справ Себастьяна Курца на Донбас. Нагадаємо, що з січня 2017 року Австрія очолюватиме ОБСЄ та обіцяє глибше розглянути українське питання.