Далай-лама дав настанови Україні і Росії

11.10.2016, 12:16
Далай-лама дав настанови Україні і Росії - фото 1
Далай-лама XIV вважає, що Росія і Україна не повинні вирішувати свої проблеми за допомогою зброї і закликав країни думати про взаємну користь, але мирним способом.

49_main.jpg-eeee.jpgДалай-лама XIV вважає, що Росія і Україна не повинні вирішувати свої проблеми за допомогою зброї і закликав країни думати про взаємну користь, але мирним способом. Про це духовний лідер Тибету розповів під час свого виступу в Ризі, передає Сегодня.

Він пояснив, що якщо є якісь проблеми, то в першу чергу потрібно думати, як їх вирішити заради загального блага.

"Якщо є розбіжності між державами, народами, то треба подумати про те, як вирішити проблеми - заради загального блага. У минулому у нас теж було багато битв ... Якби військовим способом можна було вирішувати проблеми, їх би давно вирішили", - сказав Далай -лама, відповідаючи на питання слухачів його навчань.

Він зазначив, що РФ і Україна пов'язані економічно, тому потрібно думати про взаємну користь.

"Ці дві країни, пов'язані економічно. Сьогодні світ влаштований так, що ми залежимо один від одного, і нам потрібно думати про взаємну користь", - підкреслив Далай-лама і привів в приклад Пакистан і Індію.

"Якщо Пакистан постраждає, Індія теж постраждає", - констатував духовний лідер.

Нагадаємо, починаючи з 2014 року, російські військові вторглися на територію Криму та анексували його, влаштувавши незаконний псевдореферендум. Після цього Кремль взявся за Донбас і окупував частину територій, увівши численні війська, руйнуючи населені пункти і вбиваючи українських військових і мирних жителів.