• Головна
  • Новини
  • Представники УПЦ (МП) знову скаржилися іноземним дипломатам на «гоніння»...

Представники УПЦ (МП) знову скаржилися іноземним дипломатам на «гоніння»

20.09.2016, 11:24
Представники УПЦ (МП) знову скаржилися іноземним дипломатам на «гоніння» - фото 1
У Києво-Печерській Лаврі 19 вересня священнослужителі Синодальних відділів Української Православної Церкви (Московського Патріархату) провели брифінг для ЗМІ. На захід вониі також запросили представників дипломатичних місій в Україні, ООН та ОБСЄ.

2-18-300x199.jpg-ffff.jpgУ Києво-Печерській Лаврі 19 вересня священнослужителі Синодальних відділів Української Православної Церкви (Московського Патріархату) провели брифінг для ЗМІ. На захід вониі також запросили представників дипломатичних місій в Україні, ООН та ОБСЄ.

Основна тема зустрічі – «грубе порушення прав віруючих УПЦ (МП), що мали місце протягом минулого року», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ.

Священнослужителі УПЦ (МП), зокрема, поскаржилися іноземцям, на захоплення храмів - таких випадків вони нарахували 40, відмова реєстрації їхніх статутів та на відсутність відомостей про результати слідства у справі вбивства священика Романа Ніколаєва та монахині Алевтини (Кравчук).

Нагадаємо, що священнослужителі УПЦ (МП) впродовж останніх років регулярно скаржаться у міжнародні організації на «утиски», яких в Україні зазнає їхня конфесія.