• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет висловив подяку Канаді за підтримку України...

Патріарх Філарет висловив подяку Канаді за підтримку України

26.08.2016, 09:50
23 серпня 2016 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийняв у своїй резиденції депутатів Парламенту Канади Джейсона Кенні, Гарнет Дженіуса та представника Світового конгресу українців Святослава Юраша.

23 серпня 2016 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийняв у своїй резиденції депутатів Парламенту Канади Джейсона Кенні, Гарнет Дженіуса та представника Світового конгресу українців Святослава Юраша.

Патріарх Філарет висловив подяку Канаді за її підтримку України: "Я хочу висловити від імені Нашої Церкви подяку Канаді за її підтримку України, бо Канада не тільки першою визнала українську державу, а й зараз, коли йде фактично неоголошена війна Росії проти України, то Канада підтримує Україну", – сказав Патріарх Філарет.

Предстоятель Київського Патріархату та канадські карламентарі обговорили сучасну соціальну-політичну ситуацію в Україні, зокрема становище Української Православної Церкви Київського Патріархату на Донбасі.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо стану та перспектив розвитку міжцерковних і державно-церковних відносин та створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви.

"Ми зараз докладаємо всіх зусиль, щоб об’єднати всі Православні Церкви в Україні в одну українську Церкву, незалежну від Москви. І зараз умови для об’єднання, для утворення єдиної Церкви благоприємні. Чому благоприємні умови? Йде війна, а ми кажемо, що благоприємні умови, чому? Тому що в умовах війни народ бачить, яка Церква підтримує український народ і українську державу, а яка – служить Росії. Якби війни не було, то не було б видно яку позицію займає Церква щодо народу і щодо держави. А війна виявляє хто є хто" – наголосив Предстоятель УПЦ КП.

Джейсон Кенні подякував Патріарху Філарету за зутріч, за дружбу з Канадою і побажав успіхів у тому, щоб давати духовну підтримку людям в Україні.

Вкінці зустрічі Патріарх Філарет подякував гостям за розмову й за досвід канадських капеланів, які поділилися ним з українськими капеланами та вручив пам’ятний подарунок. Про це інформує повідомляє Прес-центр Київської Патріархії.